Reteta postata pe: 11 iunie 2009
Ingrediente
6 cepe verzi, 500 g macaroane scurte, 4 rosii, 1 morcov mijlociu, o jumatate conserva de fasole verde, o conserva mica de boabe de porumb, 50 g alune prajite., , Pentru sos:, 6 linguri untdelemn fin (masline sau floarea-soarelui), 5 linguri otet alb sau otet de mere, 1 lingurita de zahar, sare, piper macinat, 1 lingurita de ardei iute tocat marunt, verdeata tocata (patrunjel sau marar).
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
Mod de preparare
Se pun la fiert macaroanele, se strecoara si se amesteca cu putin untdelemn. Se curata si se spala ceapa verde, se taie pe diagonala in 3-4 bucati. - Rosiile se oparesc, se curata de pielita si de codita si se taie in feliute subtiri. Morcovul se curata, se spala, se taie in patru pe lung, apoi in stifturi cat mai subtiri. Se scoate fasolea din conserva, se scurge bine, la fel si boabele de porumb. Alunele se prajesc in tigaie fara untdelemn, apoi se sfarama (nu prea marunt) in piulita. Se pun toate legumele si alunele intr-o salatiera, se toarna deasupra sosul bine batut cu furculita.