autor:

Doina  Varga

» » Salate

Salata de legume fara carne (tip boeuf)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
3-4 cartofi, 1-2 morcovi, 1 pastarnac, 4-5 castraveti acri, 2 oua, 50 ml ulei, 2 linguri mustar, zeama de la o jumatate de lamaie, 50 g mazare congelata sau la borcan, 1 ceapa mai micuta, 1 legatura de patrunjel, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

31 voturi

Mod de preparare

Din legumele fierte intregi ramase de la Supa de rosii cu verdeturi si zdrente de ou am preparat un aperitiv nemaipomenit de gustos. Arata ca si salata boeuf, contine aceleasi ingrediente, dar nu are niciun pic de carne.
Daca ati facut supica, aveti deja legumele fierte. Daca nu, puneti la fiert in 2 litri de apa cu putina sare morcovii, cartofii si pastarnacul. Lasati-le sa fiarba 20 minute la foc mic. Se va lungi timpul de preparare, dar nu trebuie sa va deranjeze asta. Salata va fi la fel de buna. :)
Tocati foarte marunt sau dati pe razatoarea mare (daca va grabiti) legumele fierte si puneti-le intr-un castron. Dati castravetii pe razatoare, stoarceti zeama si puneti-i peste legume. Adaugati mazarea din borcan (daca folositi mazare congelata sau proaspata, trebuie sa o fierbeti separat 15 minute in 250 ml apa cu putina sare, in timp ce se fierb legumele).
Din cele doua galbenusuri, mustar, zeama de lamaie, sare, piper si ulei preparati maioneza.
Prajiti albusurile intr-o lingura de ulei doar 1-2 minute, pana se incheaga, tocati-le si adaugati-le in compozitie impreuna cu verdeata tocata si maioneza. Pastrati putina maioneza pentru ornat. Omogenizati compozitia, condimentati si puneti salata pe un platou. Ornati cu maioneza, patrunjel, feliute de castraveti acri, ridichi, masline, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume fara carne (tip boeuf)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de masline

Salata de masline

Inmoi painea in apa calduta si o presezi bine ca sa se scurga zeama. Cureti maslinele de samburi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de sfecla rosie

Salata de sfecla rosie

Spalati bine sfeclele, fasonati-le la cotor si codita si puneti-le la fiert in coaja in 1,5 litri

12 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Este foarte buna!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Tare buna!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Doina, mai fac si eu fara carne, dar e destul de buna si chiar dorita de membrii familiei. De ornat o ornez c si cele in care pun carne.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Ma bucur ca ai revenit.Foarte buna salata.

    • Fara foto

      Sidy , 18 mai 2010

      Hmmmm ce buna este ! Felicitari pentru cum ai ornat-o ! Si...bine ai revenit.

    • costy hunny

      costy hunny (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte buna salata ta!felicitari s pentru decor.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Super buna!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Buna tare salata asta.....si eu o fac cam tot asa. Este delicioasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte buna!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      O salata care mie imi place foarte mult si pe care obisnuesc sa o fac destul de des. Felicitari !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Si eu fac salata cu zarzavatul rămas de la supă! O bunătate! Bine ai revenit, Doiniţa!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Ce salata buna ai facut si ce frumos ai aranjat-o!*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Este o bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      E foarte buna si fara carne.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Foarte gustoasa...si mie imi place foarte mult...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Daca vrem ca salata sa fie de post, folosim si maioneza de post ?, nu ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

31 voturi

Ingrediente

  • 3-4 cartofi
  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 4-5 castraveti acri
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri mustar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 50 g mazare congelata sau la borcan
  • 1 ceapa mai micuta
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Este foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

3 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Ardei copti