Salată de legume fierte şi piept de curcan

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Ingrediente

  • Pentru salată
  • 200 g cartofi roz fierţi
  • 200 g morcovi dulci fierţi
  • 400 g ţelină fiartă
  • 300 g piept de curcan
  • sare şi piper negru după gust
  • pentru maioneză
  • 1 gălbenuş de ou crud
  • 1 galbenuş de ou fiert
  • 1 cartof mic fiert
  • 150 ml ulei
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • pentru ornarea salatei
  • maioneză
  • 200 g morcovi dulci fierţi
  • 3 castraveţi muraţi
  • un albuş de la un ou fiert

Mod de preparare

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite. Ţelina se rade mare. Se amestecă totul într-un castron cu sare şi piper negru după gust.

Maioneza, eu o prepar dintr-un cartof mic fiert, pasat fierbinte, un galbenus de ou fiert, pasat fierbinte şi un galbenuş crud, sare şi zeama de la o lamâie. Frec cu mixerul sau manual cu o lingură de lemn, împreună cu uleiul de floarea soarelui. Dacă din neatenţie am pus prea mult ulei dintr-o dată, maioneza astfel preparată nu se taie.

Adăugăm în castronul cu salata de mai sus maioneză, pentru ca legumele să se lege dar şi pentru gust.

Pe o farfurie întinsă mai mare sau pe un platou, se pune salata de legume fierte cu piept de curcan fiert, si i se dă o formă rotundă ca în cazul de faţă.

O învelim cu maioneză pe lateral. Deasupra punem un strat de morcov fiert şi pasat,pe care il putem stropi cu puţină zeamă de lamâie.

Tăiem coaja de castravete murat în formă de frunze de lăcrămioare şi decupăm şuviţe de castravete din care dăm forma de tulpină de floare.

Dintr-un albuş de ou fiert decupăm mici discuri şi le aranjăm ca în fotografia ataşată.

Este migălos dar merită.

Înveseleşte mult masa festivă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise