Ingrediente
Pentru salată, , 200 g cartofi roz fierţi, 200 g morcovi dulci fierţi, 400 g ţelină fiartă, 300 g piept de curcan, sare şi piper negru după gust, , pentru maioneză, , 1 gălbenuş de ou crud, 1 galbenuş de ou fiert, 1 cartof mic fiert, 150 ml ulei, zeama de la o lămâie, sare, , pentru ornarea salatei, , maioneză, 200 g morcovi dulci fierţi, 3 castraveţi muraţi, un albuş de la un ou fiert
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
8 voturi
Mod de preparare
Maioneza, eu o prepar dintr-un cartof mic fiert, pasat fierbinte, un galbenus de ou fiert, pasat fierbinte şi un galbenuş crud, sare şi zeama de la o lamâie. Frec cu mixerul sau manual cu o lingură de lemn, împreună cu uleiul de floarea soarelui. Dacă din neatenţie am pus prea mult ulei dintr-o dată, maioneza astfel preparată nu se taie.
Adăugăm în castronul cu salata de mai sus maioneză, pentru ca legumele să se lege dar şi pentru gust.
Pe o farfurie întinsă mai mare sau pe un platou, se pune salata de legume fierte cu piept de curcan fiert, si i se dă o formă rotundă ca în cazul de faţă.
O învelim cu maioneză pe lateral. Deasupra punem un strat de morcov fiert şi pasat,pe care il putem stropi cu puţină zeamă de lamâie.
Tăiem coaja de castravete murat în formă de frunze de lăcrămioare şi decupăm şuviţe de castravete din care dăm forma de tulpină de floare.
Dintr-un albuş de ou fiert decupăm mici discuri şi le aranjăm ca în fotografia ataşată.
Este migălos dar merită.
Înveseleşte mult masa festivă.
constanta proca (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013
Foarte frumos prezentata si cred ca este o bunatate !
nela (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013
Multumesc. Este placuta la gust, nu contine mazarea care baloneaza si este aspectuasa
Sidy (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013
Buna bunuta salata asta. Chiar merita incercata.....
Adriana B (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013
Foarte frumoasa prezentare!