autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata de limba cu maioneza

Autor: mathma (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: mathma (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
2 limbi mari de porc, 6-8 castraveti murati, 2 oua, 200 ml ulei, 2 linguri mustar iute (pt maioneza), sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Limba de porc se spala foarte bine, se fierbe in oala sub presiune, se curata bine de pielitele de deasupra si se taie in cubulete mici de cca. 3-4 mm. Se taie si castravetii murati in cubulete de aceeasi marime si selasa la scurs. Se prepara o maioneza din doua galbenusuri, ulei si o lingurita din mustar ca sa nu se taie. Daca la un moment dat maioneza devine prea groasa diluati-o cu doua linguri de zeama de lamaie. Avand grija ca toate ingredientele sa fie bine scurse, se amesteca, se potriveste de sare si piper si se da la rece.
Nota: daca limba si muraturile nu sunt bine scurse, pe fundul castronului se va aduna zeama pentru ca nici unul din ingrediente nu o retine si salata va fi
inestetica.
Limba de porc se spala foarte bine, se fierbe in oala sub presiune, se curata bine de pielitele de deasupra si se taie in cubulete mici de cca. 3-4 mm
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de limba cu maioneza" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Salate
Salata cu gulie, ridichi si masline

Salata cu gulie, ridichi si masline

Taiati gulia si ridichile felii foarte subtiri; Cu un cutit economic (peeler) taiati fasii lungi

1 vot    0 comentarii
15 min
Salate
Salata cu ridiche alba si telemea

Salata cu ridiche alba si telemea

Spalati, curatati si taiati fasii de ridiche alba cu ajutorul unui cutit economic (peeler); Adaugati

1 vot    0 comentarii
10 min
Salate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 limbi mari de porc
  • 6-8 castraveti murati
  • 2 oua
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri mustar iute (pt maioneza)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de mathma
Pateu de porc

Pateu de porc

Se dau carnea si ficatul prin masina de tocat, de 3-4 ori, impreuna cu slanina si usturoiul, se adauga

2 voturi    1 comentariu
3h 20 min
Salate
Ciuperci cu maioneza

Ciuperci cu maioneza

Se face maioneza dintr-un galbenusi fiert si trei crude, ulei (2 pahare), o lingura zeama de lamie

0 voturi    2 comentarii
30 min
Salate
Salata de icre de stiuca

Salata de icre de stiuca

Icrele de stiuca se pregatesc la fel ca icrele de crap. Se indeparteaza pilita cu ajutorul furculitei.

4 voturi    2 comentarii
15 min
Salate
Adauga reteta
Retete
din Salate reci
Salata de Boeuf

Salata de Boeuf

Se pun la fiert, in vase separate, cartofii, morcovul, mazarea si pieptul de pui. Intre timp, tocam marunt si cubulete castravetii. Cand

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Salata de mere, napi si iaurt

Salata de mere, napi si iaurt

Spalam legumele si merele. Curatam morcovul si napii, morcovul il dam pe razatoare, napii si merele le taiem cubulete, prazul si apio

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun