autor:

Mihaela11

» » Salate

Salata de linte

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 16 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 16 martie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 cana de linte uscata verde, -1 lingura chimin macinat marunt, -1 si 1/2 lingurite de sare, -4 fire de ceapa verde, -4 linguri suc de lamaie, -1/4 lingurita piper proaspat macinat, -1/4 cana ulei de masline, -1/3 cana frunze de patrunjel verde taiate marunt

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Lintea se pune la fiert cu 4 cani de apa.
Se adauga chiminul si 1 lingurita de sare, se acopera si se fierbe la foc mic 20 de minute.
Se pune intr-o strecuratoare sa se elimine excesul de lichid sis a se raceasca.
Ceapa verde se taie in rondele foarte fine pana la jumatatea frunzelor verzi.
Se pune lintea intr-un bol si se adauga restul de sare,sucul de lamaie,piperul,uleiul de masline, petrunjelul si ceapa verde.
Se amesteca cu grija si se pune la frigider.
Aceasta salata se poate pastra la frigider cateva zile si este foarte buna pentru excursii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de linte cu usturoi

Salata de linte cu usturoi

Conserva de linte se strecoara si se scurge. Se pune intr-un bol si se paseaza .Se adauga pe rand

29 voturi    7 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de linte cu rosii sotate

Salata de linte cu rosii sotate

Intr-o tigaie punem la calit ceapa si usturoiul taiate marunt, apoi adaugam cateii de usturoi maruntiti

4 voturi    5 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Foarte gustoasa si sanatoasa. Eu fac supita de linte rosie si o mananc cu lamaie si menta.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

    ttrebuie sa fie tare gustoasa!salvat!

  • jsabrina

    jsabrina (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

    O mancarica sanatoasa !

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 cana de linte uscata verde
  • -1 lingura chimin macinat marunt
  • -1 si 1/2 lingurite de sare
  • -4 fire de ceapa verde
  • -4 linguri suc de lamaie
  • -1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • -1/4 cana ulei de masline
  • -1/3 cana frunze de patrunjel verde taiate marunt

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

susu (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa si sanatoasa. Eu fac supita de linte rosie si o mananc cu lamaie si menta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Usturoi marinat Usturoi marinat

Apa, sarea si otetul sa pun sa fiarba; de la primul clocot sa lasa sa fiarba 10 minute la foc mic, apoi se da de pe foc si e lasa sa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tocana de legume cu orez pentru iarna Tocana de legume cu orez pentru iarna

Legumele se curata si apoi se spala. Ceapa se taie julien, morcovii, patrunjelul si telina se dau pe razatoarea mare. Ardeii se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Salata de boeuf