Autor:
mathma (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 25 iunie 2009
Ingrediente
napii sare, ulei, pentru sos:, 1 liingura unt, 2 linguri faina, 1/2 l apa sau supa de carne, 1 galbenus, sare, zeama de la 1/2lamaie
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
Mod de preparare
Napii se curata si se scobesc ,apoi se pun la fiert in apa clocotita.se scot se taie felii,se aseaza in salatiera si se toarna peste ei un sos alb preparat astfel:
Se pune o lingura cu unt intr-o tigaie pe foc si cand sa topit se adauga faina si se amesteca repede pana la incorpoparea fainii in unt apoi se toarna cate putina supa sau apa rece,amestecand continuu,se adauga sare,iar cand sosul e bine legat se ia de pe foc si se incorporeaza galbenusul amestecat cu zeama de lamaie .
Se pot adauga ciuperci,branza rasa,capere,sparanghel si conopida.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de napi" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate reci
Pe un platou asezam napii feliati si ii stropim cu dressing-ul obtinut prin amestecarea uleiului,
2 voturi
0 comentarii
10 min
Spalam legumele si merele. Curatam morcovul si napii, morcovul il dam pe razatoare, napii si merele
0 voturi
0 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate