autor:

kok miori

» » Salate

Salata de naut cu vinete

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2012

Ingrediente
400gr naut boabe-din conserva sau congelate(daca sint congelate trebuie sa de-a un clocot in apa cu sare daca sint din conserva se clatesc cu putina apa calda}, sau folosim boabe de naut proaspete care trebuie sa fie muiate cu o seara inainte si fierte pina sint moi., 1vanata mijlocie-taiata cuburi, 1/2pahar de gogosar murat in otet-taiat cuburi, 8castraveciori potriviti murati, 1ceapa mare rossie, 4linguri de frunze de patrunjel tocat, 3linguri frunze de menta, 2catei de usturoi pisati, 1lingura otet de vin, sare,piper, 1lingura suc de lamaie, putin zahar, 1/2pahar ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Se fierbe putin boabele de naut se scurg si se pun intr-un vas adinc.
Se prajesc cuburile de vinete in ulei adinc si se pun intr-o strecarutoare in care am pus o foaie de hartie absorbanta care sa absoarba restul de ulei.
Ceapa o taiem felii subtiri si adaugam toate ingridentele in vasul cu boabe de naut se adauga uleiul,otetul,lamaia si se da la gust cu sare si piper.Se lasa cel putin 2 ore la frigider ptr a se macera putin si se poate servi.
Esteo salata gustoasa care merge bine cu felii de bagheta si cateva masline negre.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de naut cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata cu omleta

Salata cu omleta

Din ouă, cașcavalul ras, sare, piper și ceva verdeață tocată se face o omletă, care după

4 voturi    1 comentariu
20 min
Salate diverse
Salata de dovlecei si rosii

Salata de dovlecei si rosii

Taiem dovleceii in rondele cat mai subtiri. Taiem ceapa in felii si ardeiul gras in fasii fine. Feliem

2 voturi    2 comentarii
20 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Promo clipper set

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 06 iunie 2012

    Cred ca este foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 400gr naut boabe-din conserva sau congelate(daca sint congelate trebuie sa de-a un clocot in apa cu sare daca sint din conserva se clatesc cu putina apa calda}
  • sau folosim boabe de naut proaspete care trebuie sa fie muiate cu o seara inainte si fierte pina sint moi.
  • 1vanata mijlocie-taiata cuburi
  • 1/2pahar de gogosar murat in otet-taiat cuburi
  • 8castraveciori potriviti murati
  • 1ceapa mare rossie
  • 4linguri de frunze de patrunjel tocat
  • 3linguri frunze de menta
  • 2catei de usturoi pisati
  • 1lingura otet de vin
  • sare,piper
  • 1lingura suc de lamaie
  • putin zahar
  • 1/2pahar ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Lucia

Lucia (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Timbale de fasole si spuma de sunca Timbale de fasole si spuma de sunca

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare. Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de pui cu maioneza Salata de pui cu maioneza

Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja, acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita

1 vot    1 comentariu
50 min
Aperitive
Salata cu omleta de oua