Autor:
Diana (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 05 iunie 2009
Ingrediente
-450gr orez, -100 gr masline, -zeama de la o lamaie, -2 ardei grasi, -1 legatura patrunjel, -1 ceapa, -1 capatana usturoi, -50 gr smantana, -ulei, sare, piper dupa gustul fiecaruia, -bucatele de carne prajita (de preferat carnea de pui, dar poate fi si de porc)
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
Mod de preparare
Orezul se pune la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si cu o lingurita de sare. Cind s-a fiert, se scurge de apa si se trece pe sub jet de apa rece. Intr-un castron (din care se va si servi, mai apoi, salata) se pune orezul fiert, maslinele, zeama de lamaie, ardeii grasi taiati fasii, ceapa taiata julienne, usturoiul pisat, smantana, carnea prajita, uleiul, piperul si, eventual, se mai adauga sare (trebuie tinut cont de faptul ca orezul a fost fiert in apa cu sare). Toate ingredientele se amesteca, apoi se orneaza salata cu patrunjel.