Se pun pe foc 2,5 l de apa cu sare si cand clocoteste puternic, se toarna orezul in ploaie, astfel ca apa sa nu se opreasca din fiert. Se amesteca o data, ca sa nu se prinda de fund boabele de orez, si se lasa sa fiarba 30 de minute, pana ce este patruns, dar nu moale. Se scurge printr-o sita, se clateste bine cu apa fierbinte si se scurge din nou.
Se amesteca orezul, ardeiul, ceapa, usturoiul si patrunjelul verde, se adauga nuca si sosul vinegreta si se pune salata la rece.
Se scoate salata din frigider, se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie si se serveste intr-un castron „tapetat” cu frunze de salata. Salata poate fi eventual garnisita cu sferturi de rosii si de oua fierte tari (facultativ).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii