Autor:
aura (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 20 iunie 2009
Ingrediente
150 g orez nedecorticat 120 g ceapa rosie 1 castravete mediu 120 g telemea de vaca 1 catel de usturoi 4 linguri ulei de masline 3 linguri zeama de lamaie 1 legatura marar verde 1 ardei rosu sare si piper dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se spala bine orezul si se fierbe in 500 ml apa, timp de 20 minute, se scurge, se spala si se da deoparte; Se curata ceapa rosie, se spala si se taie marunt; Se spala castravetele, se curata de coaja si se taie in felii subtiri; Se curata ardeiul de coaja, se curata de seminte si se taie cubulete; Telemeaua se taie cubulete, iar mararul spalat se toaca marunt; Se amesteca toate int-un castron, cu sare si piper; Se zdrobeste catelul de usturoi intr-o farfurie, se freaca bine cu sare si 1 lingura de ulei de masline, apoi se adauga treptat zeama de lamaie si se omogenizeaza; Se toarna peste amestecul din castron si se amesteca din nou. Se serveste dupa 20-30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA DE OREZ reteta greceasca" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate diverse
Se curata bostaneii de coaja, se taie si se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa fierbere se lasa bostaneii
7 voturi
3 comentarii
20 min
Se curata castravetii de coaja si se taie felii subtiri.
Puneti castravetii intr-un castron, foile
17 voturi
6 comentarii
10 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate