Autor:
aura (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 20 iunie 2009
Ingrediente
1 scrumbie sarata, 8 oua, 2 buc. ceapa, 20 masline, 4 linguri ulei, 4 linguri otet, 1/2 pahar lapte, putin marar
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
pune in apa ca sa se desareze. Apa in care se tine scrumbia trebuie schimbata de citeva ori. Se lasa la desarat 24 de ore. La urma, scrumbia se tine citeva ore in lapte pentru a se desara si mai bine, se sterge, se curata pielea si se taie capul. Se inlatura sira spinarii si oasele, crestindu-se scrumbia de-a lungul, apoi se taie bucati de 2 cm latime si se aranjeaza pe o farfurie in forma de peste intreg, adaugindu-se si capul. Ceapa se curata, se spala, se taie rotocoale subtiri si se aranjeaza de jur imprejur. In timp ce scrumbia sta la desarat, se fierb ouale tari, se pun in apa rece pentru a se decoji mai usor, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in sferturi care se aranjeaza in jurul scrumbiei, peste rotocoalele de ceapa. Se curata maslinele, se taie in doua, se scot simburii si se pun din nou in loc linga oua sau deasupra lor.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA DE OUA CU SCRUMBIE SI MASLINE" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate diverse
Se curata bostaneii de coaja, se taie si se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa fierbere se lasa bostaneii
7 voturi
3 comentarii
20 min
Se curata castravetii de coaja si se taie felii subtiri.
Puneti castravetii intr-un castron, foile
17 voturi
6 comentarii
10 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate