Salata de paste, feta si menta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g macaroane scurte (penne, rigatoni sau alte tipuri de paste cu forma speciala),
  • 8-10 fire de menta, cu frunzele indepartate si tocate/rupte daca sunt prea mari,
  • 150 g mazare congelata,
  • 200 g branza feta, maruntita,
  • 50 g salata arugula,
  • zeama si coaja (rasa) de la 1 lamaie,
  • sare de mare si piper negru proaspat,
  • ulei de masline extravirgin,
  • 20-30 de masline verzi marinate,
  • 1 plic de Knorr Salad Dressing Grecesc.

Mod de preparare

Intr-o oala plina cu apa, pune la fiert pastele, doua fire de menta si sare. Lasa la fiert atata timp cat se precizeaza pe pachetul de paste. Cu trei minute inainte de timpul de fierbere precizat, adauga mazarea. Dupa ce pastele si mazarea s-au fiert, lasa-le la scurs intr-o strecuratoare si trece-le sub un jet de apa rece pana cand se racesc de tot. Arunca firele de menta.

Transfera mazarea si pastele intr-un vas larg si adauga branza feta, salata arugula, firele de menta ramase, coaja rasa si jumatate din zeama de lamaie, sare si piper si toarna generos ulei de masline. Maslinele verzi, fie le tai bucatele, fie le zdrobesti intr-un pisalog, dupa care le adaugi peste paste. Amesteca bine si adauga restul de zeama de lamaie, asezonand compozitia cu ulei de masline, in functie de preferinte.

Se adauga si plicul de Knorr Salad Dressing Grecesc conform indicatiilor de pe plic si se amesteca cu toata compozitia.4. Daca doresti sa consumi aceasta salata la un picnic, ambaleaza compozitia in vase speciale, inchise etans. Salata poate fi consumata si calduta, drept garnitura a unui fel de mancare, sau ca aperitiv.

Acesta se toarna peste componentele din castron si se amesteca totul, pentru omogenizare.Deasupra se adauga maslinele negre si se presara restul de verdeata.

Sugestie: Sunca de pui poate fi inlocuita cu carne fiarta sau fripta, taiata bucati mici. Sosul vinegret preparat se poate inlocui cu un sos de maioneza, amestecat cu 1-2 lingurite de mustar picant si verdeata tocata fin.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise