Ingrediente
350 g macaroane scurte (penne, rigatoni sau alte tipuri de paste cu forma speciala), 8-10 fire de menta, cu frunzele indepartate si tocate/rupte daca sunt prea mari, 150 g mazare congelata, 200 g branza feta, maruntita, 50 g salata arugula, zeama si coaja (rasa) de la 1 lamaie, sare de mare si piper negru proaspat, ulei de masline extravirgin, 20-30 de masline verzi marinate.
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
2 voturi
Mod de preparare
2. Transfera mazarea si pastele intr-un vas larg si adauga branza feta, salata arugula, firele de menta ramase, coaja rasa si jumatate din zeama de lamaie, sare si piper si toarna generos ulei de masline. Maslinele verzi, fie le tai bucatele, fie le zdrobesti intr-un pisalog, dupa care le adaugi peste paste. Amesteca bine si adauga restul de zeama de lamaie, asezonand compozitia cu ulei de masline, in functie de preferinte.
3. Daca doresti sa consumi aceasta salata la un picnic, ambaleaza compozitia in vase speciale, inchise etans. Salata poate fi consumata si calduta, drept garnitura a unui fel de mancare, sau ca aperitiv.
5. Acesta se toarna peste componentele din castron si se amesteca totul, pentru omogenizare.
6. Deasupra se adauga maslinele negre si se presara restul de verdeata.