autor:

» » , Salate, Salate

Salata de praz

Autor: aura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
o legatura de praz, 2 linguri ulei, 1 lingura otet, piper si sare, dupa gust, 1 knorr grecesc

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

1 vot

Mod de preparare

Prazul se poate folosi la o salata, atat crud cat si fiert. Daca doriti sa fierbeti prazul: spalati bine si taiati prazulin bucati de 5 - 6 cm, apoi puneti intr-o oala cu apa fierbinte, la foc si lasati sa dea cateva clocote. Prazul fierbe repede, de aceea trebuie sa se observe sa nu se sfarame.

Faceti un sos din ulei, otet, sare si piper, cu sau fara mustar. Apoi adaugati sosul obtinut peste prazul scurs de apa si racorit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Se spala prazul si se taie in rondele subtiri. Stafidele se pun la macerat in apa, vin alb demisec

0 voturi    0 comentarii
15 min
Salate reci
Salata de rosii cu praz si branza de capra

Salata de rosii cu praz si branza de capra

Rosiile se taie felii, prazul se taie rondele. Uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si oregano

4 voturi    3 comentarii
15 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

1 vot

Ingrediente

  • o legatura de praz
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • piper si sare
  • dupa gust
  • 1 knorr grecesc

Raporteaza reteta

Retete

din Salate diverse

Salata cu dovlecei la gratar si ton Salata cu dovlecei la gratar si ton

Spalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele. Intr-un bol amestecam: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, busuioc,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de boeuf falsa, cu pleurotus Salata de boeuf falsa, cu pleurotus

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, cca. 15 minute, la foc mediu, neacoperit. Morcovii se curăță și se pun

0 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Aperitive
Midii a la marinera