1. Prazul se curata, se spala si se taie in bucati de 5 cm. Bucatiele de praz se fierb intr-o oala cu apa sarata timp de 15 minute pana se inmoaie.
2. Uleiul de masline se icalzeste intr-o tigaie cu fundul gros si in el se incalzeste la foc micusturoiul pana se inmoaie, fara sa se faca maro.
3. Se scoate usturoiul si se arunca, se adauga rosiile, cimbrul si vinul. Se amesteca usor si se firbe la foc mic aproximativ 10 minute. Apoi se adauga sarea si piperul, se amesteca usor si se gusta sosul. Acesta trebuie sa fie putin gros. Se scoate prazul din oala cu spumiera si se lasa sa se scurga in stercuratoare, apoi se pune pe un platou mare si se toarna deasupra sosul firbinte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii