Salata de pui cu maioneza

Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Salata de pui cu maioneza

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui, fara piele si os
  • 4 morcovi
  • 2 buc pastarnac
  • 1 radacina ptrunjel
  • 1 borcan de 800 g cu castraveciori in otet
  • cca 15 cartofi potrivit de mari
  • sare
  • piper
  • maioneza:
  • 1 galbenus de ou fiert tare
  • 1 galbenus crud
  • un praf de sare
  • cca 300 g ulei
  • 2-3 linguri de mustar (dulce sau iute, dupa preferinta)

Mod de preparare

Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja, acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita usor, ii scurgem de apa, ii clatim cu apa rece si ii lasam sa se raceasca bine.

Pieptul se pune la fiert cu radacinoasele curatate de coaja, dar lasate intregi si un praf de sare.

Cand au fiert, se scurg si se lasa sa se raceasca bine.

Pregatim maioneza din cele 2 galbenusuri, un praf de sare si uleiul turnat cate putin. Cand maioneza este bine legata si sta teapana, se adauga, dupa gust, si mustar.

Se curata cartofii de coaja, apoi ii taiem in cubulete mici, la fel procedam si cu pieptul de pui si radacinoasele.

Castraveciorii se curata de coaja (eu i-am lasat cu coaja), apoi se taie cubulete mici si se pun in sita, presand cu mana, pana se scurge tot sucul de saramura si otet. Se amesteca toate ingredientele cu un praf de sare si piper (eu am adaugat si ierburi aromatice uscate), se adauga si maioneza si se amesteca usor cu o lingura pana la omogenizarea perfecta a ingredientelor.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor