autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata de pui cu sos tartar

Autor: aura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
Ingrediente si cantitati pentru 10 portii:, 500 g carne de pui fiarta, 1 telina fiarta (200 g), 1 gulie mov fiarta (400 g), 2 mere (300 g), 150 g mazare fiarta, 4 oua fierte, 1 lamaie, 1 lingura boia dulce, 1 knorr grecesc, , Sosul tartar:, , 12 linguri maioneza, 4 linguri mustar, 4 linguri smantana, 1 lingurita zahar, 1 lingurita otet de fructe, sare si piper., Salata se poate servi si aranjata pe un platou, acoperita cu sos tartar si ornata cu rondele de ou fiert, masline negre si gogosar acru.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Prepararea sosului tartar: intr-un castron, se pun maioneza, mustarul, smantana, zaharul, otetul, sarea si piperul. Se amesteca totul cu un tel, pentru omogenizare. Jumatate din cantitatea de sos tartar se pune deoparte, pentru ornare. Restul sosului ramane in castron.

2. Carnea de pui, telina si gulia, toate fierte, se taie cubulete. Merele se curata de coaja, se spala, se indeparteaza casa semintelor, iar fructele se taie cuburi mici.

3. Carnea, telina, gulia, mazarea si merele se pun in castronul cu sos tartar si se amesteca.

4. Se iau 10 cupe cu picior. Se trece o felie de lamaie pe buza lor, iar fiecare cupa se trece cu buza prin boia de ardei. In cupe se pune salata preparata, iar deasupra salatei se toarna 2 linguri din sosul tartar pastrat.

5. In mijlocul fiecarei cupe se pune cate o jumatate de ou fiert. Pe buza cupei cu boia se fixeaza o rondela de lamaie. Cupele cu salata se pastreaza la rece pana la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de pui cu sos tartar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de ciuperci

Salata de ciuperci

Ciupercutele, castravetele, salamul si oul fiert se taie cubulete. Din oul crud, ulei si putin

20 voturi    3 comentarii
30 min
Salate reci
Trunchi de Copac

Trunchi de Copac

Se ia painea feliata si se taie coaja, lasandu-se numai miezul, se pun ouale la fiert. Daca nu avem

73 voturi    36 comentarii
1h
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    aura (Chef de cuisine):

    Da, am pregatit aceasta reteta si a fost delicioasa. Va recomand sa o inceracti si dumneavoastra.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente si cantitati pentru 10 portii:
  • 500 g carne de pui fiarta
  • 1 telina fiarta (200 g)
  • 1 gulie mov fiarta (400 g)
  • 2 mere (300 g)
  • 150 g mazare fiarta
  • 4 oua fierte
  • 1 lamaie
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 knorr grecesc
  • Sosul tartar:
  • 12 linguri maioneza
  • 4 linguri mustar
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet de fructe
  • sare si piper.
  • Salata se poate servi si aranjata pe un platou
  • acoperita cu sos tartar si ornata cu rondele de ou fiert
  • masline negre si gogosar acru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata cu pui Salata cu pui

Spalam salata, o uscam bine si o taiem potrivit, clatim rosiile si le taiem in patru. Pentru aceasta salata, am folosit paste fundite

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu carne
Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

Cum sa pregatesti quinoa: Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia; Adauga

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de surimi cu sos rosu