Salata de pui mediteraneaza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 350 g vinete, curatate, taiate cubulete
  • 1 lingura rasa de sare
  • 250 g campanelle, fusilli sau macaroane spirale
  • 5 linguri ulei de masline
  • 350 g piept de pui fara os, fara piele si taiat fasii subtiri
  • 1 ceapa mijlocie, curatata si tocata
  • 2 catei de usturoi, curatati si adrobiti
  • 2 tije de telina, curatate su taiate felii
  • 1 ardei rosu, fara seminte si taiat cubulete
  • 1 lingura sovarv proaspat tocat
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • 250 g dovlecei, curatati, taiati felii subtiri
  • 200 g rosii prunisoare, decojite si tocate
  • 3 linguri de fiecare: apa si vin alb sec
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 1 lingurita rasa de mustar de dijon
  • 3 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 250 g branza feta, scursa si faramitata si 12 masline negre, pentru ornat

Mod de preparare

Se presara cuburile de vinete cu sare pt a elimina sucurile amare.Intre timp se fierb pastele, se clatesc sub jet de apa rece si se scurg bine.Se pun pastele intr-un castron mare.

Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se prajesc fasiile de pui 5 minute sau pana sunt gata.Se pune puiul pe o farfurie si se lasa deoparte.

Se adauga inca 2 linguri de ulei in tigaie si se prajesc ceapa, usturoiul, telina, ardeiul rosu, sovarvul si busuiocul 3 minute, amestecand din cand in cand.Se adauga vinetele si se prajesc 3 minute.

Se pun in tigaie dovleceii, rosiile, apa si vinul si se fierb la foc mic 10 minute sau pana cand legumele sunt moi.Intre timp se amesteca restul de ulei de masline cu otetul, mustarul si patrunjelul.

Se amesteca legumele cu pastele, puiul si sosul, apoi se acopera si se lasa la rece 2 ore sau peste noapte.Se scoate salata pe un platou mare de lemn, se presara cu branza feta si masline si se serveste cu paine ciabatta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise