autor:

murigneau

» » Salate

Salata de ridichi de negre

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2009

Ingrediente
2-3 ridichi de iarna, 2 morcovi,, ½ telina, 2 lingurite de miere, 2 linguri otet, 3 linguri de ulei, ½ lamaie, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

58 voturi

Mod de preparare

Ridichile de iarna, morcovii si telina se curata, se spala se dau pe razatoare.
O parte din ridichi se taie in felii subtiri si se aseaza separat in salatiera. Peste acestea se toarna otetul, uleiul si mierea pentru a le lua din tarie. Se pune apoi in salatiera si continutul dat prin razatoare. Se condimenteaza dupa gust.
Ridichea este colecistochinetică, antirahitică, curăţă rinichii şi ficatul de substanţe nocive. La utilizare, ridichea trebuie cît mai puţin prelucrata, de aceea se consuma ca atare sau în salate combinata cu alte legume.
Pentru cei care nu suporta gustul ei se recomanda sa stoarca ridichea inainte de a o amesteca cu morcovii sau telina, pentru a indeparta zeama ce li se pare amara.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ridichi de negre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de cartofi noi

Salata de cartofi noi

Dupa un gratar copios, sa ne dregem cu o salata de cartofi noi. Desi, la o adica, sunt sigura ca

20 voturi    11 comentarii
20 min
Salate de legume
Salata de conopida

Salata de conopida

Curatam conopida si o desfacem in buchetele pe care le punem la fiert in apa cu putina sare cam 20’,

37 voturi    13 comentarii
40 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    de retinut.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Ai trimis reteta pe 17 noiembrie 2009, uite azi 30 iunie, am avut nevoie de ea !!!, mersi !. Si acum s-a vazut utilitatea postarii ei ?, nu ?.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      E bine sa ne amintim cat mai des sa folosim ridichi negre.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Sanatoasa si gustoasa,felicitari

    • Fara foto

      marta gabriela , 02 mai 2010

      interesanta ,nu am facut niciodata si cu morcov.Si eu o fac tot cu ridiche rasa dar, nu o storc. Pentru cei care au astm ,se taie o ridiche in doua ,se scobeste putin,se pune putin zahar si se lasa peste noapte iar dimineata se bea sucul format

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Eu nu as inlatura zeama ridichilor pentru ca tocmai aici se afla principiile curative. Interesanta si varianta lui Eugen, care ne propune sa mestecam salata inainte de a o servi la masa. Bineinteles ca va iesi o salata... gata digerata!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      imi place .salvata !

    • Fara foto

      eugen , 04 februarie 2010

      este mai buna daca tai ridichea felii subtiri, pui ulei, otet si piper pisat se mesteca si se lasa la tempersatura camerei 30 min timp in care se mesteca.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      O bunatate,felicitari.

    • Fara foto

      loredana , 13 decembrie 2009

      ...e foarte buna... dar si cu un mar ras e delicioasa..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Foarte gustoasa. Eu adaug si putina branza de vaci

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

58 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

de retinut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de castraveti cu smantana si usturoi