Ridichile de iarna, morcovii si telina se curata, se spala se dau pe razatoare.
O parte din ridichi se taie in felii subtiri si se aseaza separat in salatiera. Peste acestea se toarna otetul, uleiul si mierea pentru a le lua din tarie. Se pune apoi in salatiera si continutul dat prin razatoare. Se condimenteaza dupa gust.
Ridichea este colecistochinetică, antirahitică, curăţă rinichii şi ficatul de substanţe nocive. La utilizare, ridichea trebuie cît mai puţin prelucrata, de aceea se consuma ca atare sau în salate combinata cu alte legume.
Pentru cei care nu suporta gustul ei se recomanda sa stoarca ridichea inainte de a o amesteca cu morcovii sau telina, pentru a indeparta zeama ce li se pare amara.
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii