autor:

ana catalina focsa

» » Salate

Salata de rosii

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
4 rosii mari,coapte si frumoase 1 lingurita de usturoi taiat marunt 2 linguri de ceapa taiata solzisori 1 lingura de patrunjel taiat marunt 2 linguri de otet 4 linguri de ulei de masline sare

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

1 vot

Mod de preparare

Eliminati coditele rosiilor si apoi curatati rosiile de piele cu ajutorul unui cutit cu lama bine ascutita.Curatate,rosiile in salata ,dau un gust mai special . Taiati rosiile pe jumatate ,dupa care fiecare jumatate o taiati in felii mai groase sau mai subtiri,dupa preferinta. Asezati feliile de rosii intr-un castron sau intr-o tava si adaugati sare dupa gust.Apoi presarati deasupra feliilor usturoiul,ceapa si patrunjelul taiat.Urmeaza sa adaugati otetul si uleiul de masline.Se amesteca totul si se serveste.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata turceasca de rosii si ardei gras

Salata turceasca de rosii si ardei gras

Puneti toate ingrediente la robot, adaugati sare si piper si lasati cateva secunde pana toate ingrediente

2 voturi    1 comentariu
5 min
Salate reci
Salata de cruditati cu atun si sos de maioneza cu pasta de rosii

Salata de cruditati cu atun si sos de maioneza cu pasta de rosii

Se aseaza pe un platou salata, dupa care in ordinea preferata restul ingredientelor lasand la urma

10 voturi    5 comentarii
5 min
Salate reci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

    Buna salata,dar nu am incercat niciodata sa o combin si cu usturoi...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

    Sanatate curata...Si mie imi place foarte mult sa folosesc patrunjel si marar la salate ...

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 rosii mari,coapte si frumoase 1 lingurita de usturoi taiat marunt 2 linguri de ceapa taiata solzisori 1 lingura de patrunjel taiat marunt 2 linguri de otet 4 linguri de ulei de masline sare

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

mirey (Chef de cuisine)

Buna salata,dar nu am incercat niciodata sa o combin si cu usturoi...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Conopida cu maioneza si usturoi