autor:

burdulea maria elena

» » Salate

Salata de rosii cu capsuni

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Ingrediente
Din ciclul denumit de mine ,,salate indraznete,, din cartea de bucate a renumitului ,,Xabier Gutierez care ne ofera o carte de bucate cu 1000 de retete foarte simple si combinatii uneori indraznete, dar fara complicatii, menite sa trezeasca pasiunea pentru gatit. Gutierrez a primit Premiul National pentru Gastronomie pentru cea mai buna lucrare publicata in anul 2005, acordat cartii sale Asfalto culinario,,., , La aceasta reteta avem nevoie pt 4 persoane de:, 4 rosii medii, 300 g capsuni, 40 ml ulei masline, sare, zahar, 1 ceapa verde proaspata tocata, otet de mere, oregano(eu am pus uscat desigur).

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

17 voturi

Mod de preparare

Curatm rosiile spalate, se taie marunt, se pun intrun bol. Se adauga capsunile spalate, taiate bucati si ceapa verde taiata rondele. Adaugam celelalte ingrediente, amestecam si servim la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de rosii cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de spanac, rucola, rosii cherry, sfecla si branza

Salata de spanac, rucola, rosii cherry, sfecla si branza

-Se spală foarte bine spanacul, rucola, roșiile și se curăță sfecla. -O parte din frunzele

1 vot    2 comentarii
30 min
Salate reci
Caracatita cu masline

Caracatita cu masline

Se scoate ciocul si se spala caracatita, apoi se fierbe 1 ora cu legumele, se strecoara si se

2 voturi    2 comentarii
2h
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Alexandrina, nu e timpul pierdut, la toamna cand apar iar capsuni.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Multumesc Constanta.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Interesanta combinatie, pacat ca nu am citit mai din timp, o incercam si eu.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Este un deliciu culinar !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Multumesc tuturor pt comentariile frumoase.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Felicitari Elena pentru curajul de incerca lucruri noi.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Este o salata indrazneata si interesanta in acelasi timp...mai ales combinatia dintre capsuni pe de o parte si rosii si ceapa verde pe cealalta! Cred ca este buna si merita incercata.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Ce reteta interesanta.Trebuie incercata neaparat.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 13 iunie 2010

      Am last un comentariu, dar vad ca nu s-a inregistrat, reiau. Mihaela, sa stii ca eu am facut ciorba de ardei umpluti cu nbulion si am adaugat putin zahar, obicei imprumutat de la sasii si ungurii alaturi de care convietuim de secole. Alina, astept parere, nu se realizeaza greu.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Am sa incerc si eu ,intr-adevar o salata indrazneata.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 12 iunie 2010

      Multumesc mult Mihaela11, pt aprecierile tale. Sa stii ca si la noi in Ardea,l unele bucatarii obisnuiesc sa adauge la ciorba de ardei umplut, zahar. Eu chiar azi am gatit aceasta ciorba si am adaugat putin zahar. Aceste obiceiuru culinare, sunt imprumutate de la sasii si ungurii alaturi de care noi convietuim de secole.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      Foarte interesanta si elegant prezentata. In Malaysia am mancat pizza cu ingredientele obisnuite plus ananas; a fost delicioasa. La noi in Banat nemtii mananca fripturile si pilafurile cu compot in loc de muraturi. De asemenea mama mea( de descendenta germana) ne-a obisnit sa mancam ardeii umpluti cu supa de rosii cu zahar si taiteii cu varza calita de asemenea cu zahar. Chinezii au foarte multe mancaruri " sweet-sour" =dulci -acrisoare. In concluzie o reteta care merita incercata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Va recomand sa o incercati, sa experimentati si alte combinatii decat cele pe care le stim.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Desigur este ceva inedit pentru majoritatea dintre noi, dar de ce nu? Multumim pentru reteta.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      ***** pentru" indrazneala"si felicitari!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Waw ! Rosii ceapa ...capsuni....oare ce gust or avea Lenutico ??? Intr-adevar o reteta indrazneata !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Am sã incerc,in cantitate micã:))

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Bun si sanatos! *****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Itradevar este o salata indrazneata...dar cum e ? la gust desigur, sau ne lasi si pe noi sa incercam pe pielea noastra, hi, hi, hi. Pentru curajul tau vot maxim***** si pentru ca si mie imi place sa experimentez, am s-o incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

17 voturi

Ingrediente

  • Din ciclul denumit de mine ,,salate indraznete,
  • din cartea de bucate a renumitului ,,Xabier Gutierez care ne ofera o carte de bucate cu 1000 de retete foarte simple si combinatii uneori indraznete
  • dar fara complicatii
  • menite sa trezeasca pasiunea pentru gatit. Gutierrez a primit Premiul National pentru Gastronomie pentru cea mai buna lucrare publicata in anul 2005
  • acordat cartii sale Asfalto culinario,,.
  • La aceasta reteta avem nevoie pt 4 persoane de:
  • 4 rosii medii
  • 300 g capsuni
  • 40 ml ulei masline
  • sare
  • zahar
  • 1 ceapa verde proaspata tocata
  • otet de mere
  • oregano(eu am pus uscat desigur).

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Alexandrina, nu e timpul pierdut, la toamna cand apar iar capsuni.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

Cum sa pregatesti quinoa: Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia; Adauga

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata indragostita Salata indragostita

Cum iti demonstrezi dragostea fata de omul cu care ai ales sa mergi mana in mana pe acelasi drum? Prin gesturi mici, dar importante. Si

1 vot    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata consistenta