autor:

Mihaela11

» » Salate

Salata de rucola-specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 legatura de rucola( nume alternative: rocca, jarjir), -2 fire de ceapa verde( sau o ceapa mica rosie), -sucul de la o lamaie, -3 linguri ulei de masline, -2 lingurite sumac, -sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

10 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata de cozi rucola, apoi se taie mai mare; daca frunzele sunt mici se pot lasa intregi.
Se taie marunt ceapa verde.
Intr-un bol se amesteca rucola cu sumacul,sarea,sucul de lamaie si uleiul de masline.
Se decoreaza dupa imaginatie, presarand inca putin sumac.
Se serveste imediat.
Pofta buna!
Frunzele de rucola sunt foarte aromate , acrisoare si putin iuti.
Sumacul este un condiment foarte folosit in tarile arabe si mediteraneene, care da un plus de acreala mancarii sau salatei la care se foloseste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de rucola-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata Mozaicata

Salata Mozaicata

Se scurge sucul de pe boabele de porumb. Castravetele si rosile se spala si se zvanta. Castravetele

3 voturi    0 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de laptuci cu vinete-specific arabeasca

Salata de laptuci cu vinete-specific arabeasca

Vinetele se curata de coaja , se taie in felii de cca 2cm si se sareaza; se lasa 10 minute , apoi

4 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Un plus de sanatate!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Foarte buna!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Draga mea, Sumacul este condimentul indispensabil la aceasta salata si se poate cumpara la magazinele arabe din Romania.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      pare buna reteta, dar spune ce putem folosi,ca ingredient in locul sumacului? ar trebui sa folosim ingrediente ce le gasim pe piata noastra, ca sa putem vedea valoarea preparatului.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

10 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 legatura de rucola( nume alternative: rocca
  • jarjir)
  • -2 fire de ceapa verde( sau o ceapa mica rosie)
  • -sucul de la o lamaie
  • -3 linguri ulei de masline
  • -2 lingurite sumac
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Un plus de sanatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

3 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Salata primavara