autor:

Mihaela11

» » Salate

Salata de rucola-specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 legatura de rucola( nume alternative: rocca, jarjir), -2 fire de ceapa verde( sau o ceapa mica rosie), -sucul de la o lamaie, -3 linguri ulei de masline, -2 lingurite sumac, -sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

10 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata de cozi rucola, apoi se taie mai mare; daca frunzele sunt mici se pot lasa intregi.
Se taie marunt ceapa verde.
Intr-un bol se amesteca rucola cu sumacul,sarea,sucul de lamaie si uleiul de masline.
Se decoreaza dupa imaginatie, presarand inca putin sumac.
Se serveste imediat.
Pofta buna!
Frunzele de rucola sunt foarte aromate , acrisoare si putin iuti.
Sumacul este un condiment foarte folosit in tarile arabe si mediteraneene, care da un plus de acreala mancarii sau salatei la care se foloseste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de rucola-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata  de rosii-stil arab

Salata de rosii-stil arab

Se feliaza rosiile , se asezoneaza cu sarea si piperul;se stropesc cu otetul amestecat cu uleiul

6 voturi    9 comentarii
10 min
Salate de legume
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Un plus de sanatate!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Foarte buna!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Draga mea, Sumacul este condimentul indispensabil la aceasta salata si se poate cumpara la magazinele arabe din Romania.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      pare buna reteta, dar spune ce putem folosi,ca ingredient in locul sumacului? ar trebui sa folosim ingrediente ce le gasim pe piata noastra, ca sa putem vedea valoarea preparatului.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

10 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 legatura de rucola( nume alternative: rocca
  • jarjir)
  • -2 fire de ceapa verde( sau o ceapa mica rosie)
  • -sucul de la o lamaie
  • -3 linguri ulei de masline
  • -2 lingurite sumac
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Un plus de sanatate!

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata mixta -stil arab”Salatit Khodar Meshakel”