Reteta postata pe: 15 iunie 2009
Ingrediente
500 grame sfecla, 1 radacina mica de telina, 2 linguriulei, 1 lingurita otet, sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Sfecla pentru salata se poate pregati fie coaptala cuptor, fie fiarta. Pentru fiert, sfecla se spala si se pune la foc cu apa rece, cat sa o cuprinda bine. Sare se pune la sfarsit. Si intr-un caz si in altul, sfecla este gata cand furculita intra usor in ea. Dupa ce se raceste, se curata de coaja si se taie felii. Se sareaza si se toarnaotet. Se poate pastra astfel in borcane bine acoperite, la rece, catevasaptamani. Inainte de a servi, dupa gust, se pot adauga ulei si telina rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate diverse
Taiem sfecla felii. si o punem intr-un castron. Adaugam 2 linguri ulei de masline, otetul balsamic,
4 voturi
0 comentarii
40 min
Se face un sos marinat: mustar, zeama de lamaie, miere, ulei sare si piper dupa gust.
Cotletele
1 vot
0 comentarii
1h 50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009
Imi place salata de sfecla rosie! E foarte sanatoasa!