autor:

Doina  Varga

» » Salate

Salata de sfecla rosie

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Ingrediente
2 sfecle rosii (aproximativ 800 g), 1 lamaie, 3-4 linguri ulei, 3-4 linguri otet, 2 lingurite zahar, 1 lingura hrean ras, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

12 voturi

Mod de preparare

Spalati bine sfeclele, fasonati-le la cotor si codita si puneti-le la fiert in coaja in 1,5 litri apa rece cu putina sare. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac, 1 ora, sau in oala de fiert sub presiune, 30 minute.
Dupa ce a fiert, lasati sfecla sa se racoreasca si curatati-o de coaja. Tocati sfecla cubulete, feliute subtiri sau dati-o pe razatoare. (vezi video)
Puneti sfecla intr-un castronel. Intr-o cana amestecati otetul, uleiul, zaharul, zeama de la 1/2 lamaie, sare si piper, apoi turnati amestecul peste salata.
Hreanul ras asezati-l in mijlocul salatei impreuna cu o felie de lamaie si cateva frunze de verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Crochete de cartofi cu salata de sfecla rosie

Crochete de cartofi cu salata de sfecla rosie

Sfecla se spala bine si se fierbe sau se coace in cuptor. Cartofii spalati se pun la fiert in apa

25 voturi    14 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de sfecla rosie cu iaurt grecesc

Salata de sfecla rosie cu iaurt grecesc

Mereu am mancat-o adauga in sandiviciuri de la fast-fooduri sau prin tavernele din Grecia ori pe

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 august 2012

    Asa fac si eu salata de sfecla Doinita, doar ca nu pun ulei si nici lamaie, doar otet si seminte de chimen.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Felicitari pentru reteta si modul de prezentare !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Foarta gustoasa si la fel de sanatoasa!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Multumesc, Costy, de apreciere si de sfaturi.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      prezentarea frumoasa,reteta pare gustoasa,dar consider ca ar fi mai bine daca am coace sfecla in cuptor,la fiert mai pierde din proprietati.

    • Fara foto

      Cely , 01 noiembrie 2009

      Foarte frumos prezentata salata. Gustoasa si foart sanatoasa.Si noua ne place.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Multumesc, Carmen. Noua ne place foarte mult sfecla.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Frumos prezentat,sfecla este foarte buna pentru organism.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

12 voturi

Ingrediente

  • 2 sfecle rosii (aproximativ 800 g)
  • 1 lamaie
  • 3-4 linguri ulei
  • 3-4 linguri otet
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingura hrean ras
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Asa fac si eu salata de sfecla Doinita, doar ca nu pun ulei si nici lamaie, doar otet si seminte de chimen.

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Garnitura din conopida pentru fripturi.