autor:

Doina  Varga

» » Salate

Salata de sfecla rosie

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Ingrediente
2 sfecle rosii (aproximativ 800 g), 1 lamaie, 3-4 linguri ulei, 3-4 linguri otet, 2 lingurite zahar, 1 lingura hrean ras, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

12 voturi

Mod de preparare

Spalati bine sfeclele, fasonati-le la cotor si codita si puneti-le la fiert in coaja in 1,5 litri apa rece cu putina sare. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac, 1 ora, sau in oala de fiert sub presiune, 30 minute.
Dupa ce a fiert, lasati sfecla sa se racoreasca si curatati-o de coaja. Tocati sfecla cubulete, feliute subtiri sau dati-o pe razatoare. (vezi video)
Puneti sfecla intr-un castronel. Intr-o cana amestecati otetul, uleiul, zaharul, zeama de la 1/2 lamaie, sare si piper, apoi turnati amestecul peste salata.
Hreanul ras asezati-l in mijlocul salatei impreuna cu o felie de lamaie si cateva frunze de verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de cruditati cu sfecla rosie si oua

Salata de cruditati cu sfecla rosie si oua

O salata perfecta pentru un inceput racoros de primavera . Este o salata gustoasa si satioasa . Salata

1 vot    0 comentarii
30 min
Salate reci
Crochete de cartofi cu salata de sfecla rosie

Crochete de cartofi cu salata de sfecla rosie

Sfecla se spala bine si se fierbe sau se coace in cuptor. Cartofii spalati se pun la fiert in apa

25 voturi    14 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 august 2012

    Asa fac si eu salata de sfecla Doinita, doar ca nu pun ulei si nici lamaie, doar otet si seminte de chimen.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Felicitari pentru reteta si modul de prezentare !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Foarta gustoasa si la fel de sanatoasa!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Multumesc, Costy, de apreciere si de sfaturi.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      prezentarea frumoasa,reteta pare gustoasa,dar consider ca ar fi mai bine daca am coace sfecla in cuptor,la fiert mai pierde din proprietati.

    • Fara foto

      Cely , 01 noiembrie 2009

      Foarte frumos prezentata salata. Gustoasa si foart sanatoasa.Si noua ne place.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Multumesc, Carmen. Noua ne place foarte mult sfecla.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Frumos prezentat,sfecla este foarte buna pentru organism.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

12 voturi

Ingrediente

  • 2 sfecle rosii (aproximativ 800 g)
  • 1 lamaie
  • 3-4 linguri ulei
  • 3-4 linguri otet
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingura hrean ras
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Asa fac si eu salata de sfecla Doinita, doar ca nu pun ulei si nici lamaie, doar otet si seminte de chimen.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Placinta cu doua umpluturi