autor:

Camelia Grosu

» » Salate

Salata de sfecla rosie

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
-2-3 sfecle rosii mari, -hrean, -ulei, -otet, -sare

Dificultate: Redusa Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

Se curata sfecla, se taie in doua, se pune in oala la fiert cu apa rece, se fierbe cam 2 - 2 si 1/2 ore, se scurge de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se da pe razatoarea cu gauri mari. Cand am terminat-o de ras o amestecam cu hrean ras pe razatoarea cu gauri mici, punem ulei, otet si sare dupa gust. O folosim ca garnitura la friptura de pui, porc, vita. Se poate pune in borcane de 800g si tine la frigider si 2 saptamani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de sfecla rosie

Salata de sfecla rosie

Spalam sfecla si o punem la fiert cu apa rece. Fierbem aproximativ 1 ora si 30 minute, scurgem apa,

3 voturi    0 comentarii
2h
Salate reci
Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna

Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna

Se curata gogosarii si se taie pestisori cat mai subtiri. Ceapa se taie julien foarte subtire iar

8 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Salate diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Imi place tare mult sfecla, e salata mea preferata.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    reteta este buna,ca pe vremuri ,dar consider ca ar trebui sfecla coapta in cuptor pentru a nu isi pierde din proprietati.eu cel putin asa o fac.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    SALATA ACESTA AR FI BUNA CU NISTE PULPE LA GRATAR,MMM.

    • COPILOU

      COPILOU (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Fac si eu este foarte buna si foarte sanatoasa pentru acest anotimp.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Îmi place mult salata de sfeclă! Şi cu hrean şi fără hrean! Dar o prefer coaptă în cuptor.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Imi place foarte mult salata de sfecla...,o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • -2-3 sfecle rosii mari
  • -hrean
  • -ulei
  • -otet
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place tare mult sfecla, e salata mea preferata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

3 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de vinete