Am ales sfecla nu prea mare pentru ca este mai cruda, am spalat-o si am pus-o la fiert in oala sub presiune, aproximativ 40 minute.
Dupa ce e fiarta bine, am strecurat-o si am pus-o pe o tava sa se raceasca putin.Se curata de coaja si se taie marunt , felii foarte subtiri.
Hreanul se curata, se taie bucati , apoi se macina cu masina de carne.Adaugam hreanul peste sfecla si amestecam bine.
Punem la fiert apa cu sarea dupa gust, cu zaharul si la sfarsit otetul. Chimenul il pinem la fiert separat intr-o cana cu apa si il lasam sa fiarba 5 minute. Amestecam apoi apa cu chimenul fiert si asa fierbinte il punem peste sfecla.Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca daca vreti sa consumati salata in perioada urmatoare.Daca vreti sa o puneti pentru iarna, se pune asa calda in borcane , le punem capacele si apoi le asezam intr-o cratita in care am asezat prosoape. Adaugam apa si lasam borcanele cu sfecla sa fiarba cam 20 minute. Le punem in pat cald( paturi) pina adoua zi cand se racesc, apoi le punem in camara.
Borcanele care vor fi consumate in perioada imediat urmatoare se pastreaza in frigider.
Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii