autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de sfecla rosie cu ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 500 g sfecla rosie fiarta, , 3 linguri ulei de masline, , 1 lingura otet alb, , 1/4 lingurita mustar iute, , 2-3 picaturi de tabasco (sau alt sos iute), , sare,, piper negru macinat, , 3 cepe mici taiate rondele subtiri, , 1 capatana mare de salata verde, , 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata sfecla de coaja si se taie felii subtiri. Pentru sos, se amesteca uleiul, otetul, mustarul si sosul iute (Tabasco) si se gusta de sare si piper. Se pune sfecla intr-un castron nu prea adanc, se toarna sosul peste ea si se lasa doua ore sa se patrunda.
Se tin rondelele de ceapa circa un minut in apa clocotita, se scurg, se lasa sa se raceasca si se rasfira peste sfecla.
Se „tapeteaza” un platou cu frunze de salata, spalate si zvantate, se pun deasupra sfecla si rondelele de ceapa, se presara cu patrunjel si se serveste salata cu sosul separat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi

Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi

Cartofii si morcovii se spala bine, morcovii se curata, si se pun la fiert impreuna cu cartofii in

8 voturi    0 comentarii
1h
Salate de legume
Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna

Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna

Se curata gogosarii si se taie pestisori cat mai subtiri. Ceapa se taie julien foarte subtire iar

11 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 500 g sfecla rosie fiarta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet alb
  • 1/4 lingurita mustar iute
  • 2-3 picaturi de tabasco (sau alt sos iute)
  • sare,
  • piper negru macinat
  • 3 cepe mici taiate rondele subtiri
  • 1 capatana mare de salata verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata simplu de facut