autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de sfecla rosie cu ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 500 g sfecla rosie fiarta, , 3 linguri ulei de masline, , 1 lingura otet alb, , 1/4 lingurita mustar iute, , 2-3 picaturi de tabasco (sau alt sos iute), , sare,, piper negru macinat, , 3 cepe mici taiate rondele subtiri, , 1 capatana mare de salata verde, , 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata sfecla de coaja si se taie felii subtiri. Pentru sos, se amesteca uleiul, otetul, mustarul si sosul iute (Tabasco) si se gusta de sare si piper. Se pune sfecla intr-un castron nu prea adanc, se toarna sosul peste ea si se lasa doua ore sa se patrunda.
Se tin rondelele de ceapa circa un minut in apa clocotita, se scurg, se lasa sa se raceasca si se rasfira peste sfecla.
Se „tapeteaza” un platou cu frunze de salata, spalate si zvantate, se pun deasupra sfecla si rondelele de ceapa, se presara cu patrunjel si se serveste salata cu sosul separat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi

Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi

Cartofii si morcovii se spala bine, morcovii se curata, si se pun la fiert impreuna cu cartofii in

6 voturi    0 comentarii
1h
Salate de legume
Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna

Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna

Se curata gogosarii si se taie pestisori cat mai subtiri. Ceapa se taie julien foarte subtire iar

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Salate diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 500 g sfecla rosie fiarta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet alb
  • 1/4 lingurita mustar iute
  • 2-3 picaturi de tabasco (sau alt sos iute)
  • sare,
  • piper negru macinat
  • 3 cepe mici taiate rondele subtiri
  • 1 capatana mare de salata verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
salata de vinete