autor:

» » Salate

Salata de sfecla rosie cu ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 500 g sfecla rosie fiarta, , 3 linguri ulei de masline, , 1 lingura otet alb, , 1/4 lingurita mustar iute, , 2-3 picaturi de tabasco (sau alt sos iute), , sare,, piper negru macinat, , 3 cepe mici taiate rondele subtiri, , 1 capatana mare de salata verde, , 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata sfecla de coaja si se taie felii subtiri. Pentru sos, se amesteca uleiul, otetul, mustarul si sosul iute (Tabasco) si se gusta de sare si piper. Se pune sfecla intr-un castron nu prea adanc, se toarna sosul peste ea si se lasa doua ore sa se patrunda.
Se tin rondelele de ceapa circa un minut in apa clocotita, se scurg, se lasa sa se raceasca si se rasfira peste sfecla.
Se „tapeteaza” un platou cu frunze de salata, spalate si zvantate, se pun deasupra sfecla si rondelele de ceapa, se presara cu patrunjel si se serveste salata cu sosul separat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna

Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna

Se curata gogosarii si se taie pestisori cat mai subtiri. Ceapa se taie julien foarte subtire iar

15 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Salate diverse
Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi

Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi

Cartofii si morcovii se spala bine, morcovii se curata, si se pun la fiert impreuna cu cartofii in

11 voturi    0 comentarii
1h
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 500 g sfecla rosie fiarta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet alb
  • 1/4 lingurita mustar iute
  • 2-3 picaturi de tabasco (sau alt sos iute)
  • sare,
  • piper negru macinat
  • 3 cepe mici taiate rondele subtiri
  • 1 capatana mare de salata verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Ratatouille Ratatouille

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Doua

8 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Legume delicioase cu piept de pui Legume delicioase cu piept de pui

Se spala, se curata de coaja unde este cazul si se toaca legumele in bucati mai mari. Se toaca pieptul de pui cubulete si se pune la

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
salata de legume