autor:

narcisa costea

» » , Conserve si muraturi, Salate diverse

Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna

Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 octombrie 2015

Ingrediente
5kg sfecla rosie, 3kg gogosari, 2 kg ceapa, 1l otet, 2l apa, 2linguri miere de albine, 3 lg zahar, 1lg sare, 1/2l ulei, cate 1 lg de piper boabe,mustar boabe, 4-5 boabe enibahar, 4 frunze foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata gogosarii si se taie pestisori cat mai subtiri. Ceapa se taie julien foarte subtire iar sfecla se taie si ea pestisori. Separat facem baitul din apa otet, ulei si restul de condimente si mirodenii, pe care il punem la fiert.

Cand clocoteste trecem prin el ceapa, pana se inmoaie, gogosarii pana isi schimba culoarea si sfecla pana incepe apa a clocoti.

Amestecam toate foarte bine untr-un vas mare si umplem borcanele, batucind usor, iar deasupra completam cu baitul ramas inca fierbinte. Rasturnam borcanele pe capac si le bagam sub paturi pana a 2a zi.

Se serveste dupa o saptamana!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata tzatziki

Salata tzatziki

Se curata castravetii de coaja si se taie felii subtiri. Puneti castravetii intr-un castron, foile

17 voturi    6 comentarii
10 min
Salate diverse
2 salate ciudate, dar minunate

2 salate ciudate, dar minunate

Tăiaţi partea amară andivelor, apoi le tăiaţi feliuţe. La fel procedaţi cu carnea. Stafidele

14 voturi    1 comentariu
30 min
Salate diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2015

    Prefer separat.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 5kg sfecla rosie
  • 3kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1l otet
  • 2l apa
  • 2linguri miere de albine
  • 3 lg zahar
  • 1lg sare
  • 1/2l ulei
  • cate 1 lg de piper boabe,mustar boabe
  • 4-5 boabe enibahar
  • 4 frunze foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de narcisa costea
Cozonac coronita

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba radauteana - original

Ciorba radauteana - original

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat

341 voturi    36 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
salata cruditati-coleslaw

salata cruditati-coleslaw

varza,morcovul,telina si prazul se rad sau se taie in robot,maricele,razatoarea de mere.Separat se

32 voturi    10 comentarii
30 min
Salate de legume
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Prefer separat.

Adauga reteta
Retete

din Salate diverse

Salata de tortelini si rosii cherry Salata de tortelini si rosii cherry

Punem 500 ml apa la fiert, iar cand clocoteste, adaugam tortelinii. Lasam la fiert aproximativ 3 minute (nu mai mult ca incep sa se

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Salata calda de dovlecei, rosii si branza Salata calda de dovlecei, rosii si branza

Curatam rosiile de codita, le spalam si apoi le stergem si le taiem felii subtiri. Usturoiul curatat il dam prin presa. Verdeturile

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Salata de Naut