autor:

Mihaela11

» » Salate

Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 15 decembrie 2012

Ingrediente
Levant sau “Bilad al Sham” este numele sub care sunt cunoscute un grup de tari din Orientul Mijlociu:Liban,Siria,Iordania,Palestina, Irakul si regiuni din Turcia si care a inceput sa fie folosit in Europa in secolul al 16-leaaceste tari au multe afinitati de limba, culturale si gastronomice., Restaurantul Levant din Amman ofera mancaruri specifice acestor tari foarte gustoase si prezentate cu deosebita originalitate., Una din salatele care mi-au placut mult la acest restaurant este si salata de sfecla, care contine diferit de alte locuri si nuci zdrobite si care ii dau o aroma aparte., Avem nevoie de:, -1 kg sfecla rosie, -3 linguri pasta de susan “tahini”, -3-4 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi, -sucul de la o lamaie( sau dupa gust), -3-4 linguri ulei de masline, -1 lingurita chimin macinat, -1/2 cana de nuci zdrobite, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Sfecla se spala si se pune la fiert cca 45 de minute.
Se curata se coaja si se rade pe razatoarea mare.
Se pune intr-un bol si se amesteca cu restul ingredientelor.
Se serveste imediat sau se poate pastra la frigider.
Se pot pune toate ingredientele in mixer pana se obtine o pasta mai grunjoasa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de vinete cu usturoi copt

Salata de vinete cu usturoi copt

Am vazut mai demult la Adi Hadean, acest tip de salata si m-a tentat, asa ca am incercat-o si eu

15 voturi    9 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de fasole alba cu masline

Salata de fasole alba cu masline

Fasolea alba se fierbe schimndu-se 3-4 ape. In ultima apa se pune si sare. Dupa ce a feirt se scurge

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    bridinel stefania , 09 septembrie 2013

    este foarte sanatoasa

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2012

    Gustoasa, dar mai ales foarte frumos prezentata. Felicitari!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2012

    Delicioasã si binevenitã, te pup :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Levant sau “Bilad al Sham” este numele sub care sunt cunoscute un grup de tari din Orientul Mijlociu:Liban,Siria,Iordania,Palestina
  • Irakul si regiuni din Turcia si care a inceput sa fie folosit in Europa in secolul al 16-leaaceste tari au multe afinitati de limba
  • culturale si gastronomice.
  • Restaurantul Levant din Amman ofera mancaruri specifice acestor tari foarte gustoase si prezentate cu deosebita originalitate.
  • Una din salatele care mi-au placut mult la acest restaurant este si salata de sfecla
  • care contine diferit de alte locuri si nuci zdrobite si care ii dau o aroma aparte.
  • Avem nevoie de:
  • -1 kg sfecla rosie
  • -3 linguri pasta de susan “tahini”
  • -3-4 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi
  • -sucul de la o lamaie( sau dupa gust)
  • -3-4 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita chimin macinat
  • -1/2 cana de nuci zdrobite
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

bridinel stefania

este foarte sanatoasa

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata mixta cu pasta de susan- specifica tarilor arabe