autor:

Mihaela11

» » Salate

Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 15 decembrie 2012

Ingrediente
Levant sau “Bilad al Sham” este numele sub care sunt cunoscute un grup de tari din Orientul Mijlociu:Liban,Siria,Iordania,Palestina, Irakul si regiuni din Turcia si care a inceput sa fie folosit in Europa in secolul al 16-leaaceste tari au multe afinitati de limba, culturale si gastronomice., Restaurantul Levant din Amman ofera mancaruri specifice acestor tari foarte gustoase si prezentate cu deosebita originalitate., Una din salatele care mi-au placut mult la acest restaurant este si salata de sfecla, care contine diferit de alte locuri si nuci zdrobite si care ii dau o aroma aparte., Avem nevoie de:, -1 kg sfecla rosie, -3 linguri pasta de susan “tahini”, -3-4 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi, -sucul de la o lamaie( sau dupa gust), -3-4 linguri ulei de masline, -1 lingurita chimin macinat, -1/2 cana de nuci zdrobite, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Sfecla se spala si se pune la fiert cca 45 de minute.
Se curata se coaja si se rade pe razatoarea mare.
Se pune intr-un bol si se amesteca cu restul ingredientelor.
Se serveste imediat sau se poate pastra la frigider.
Se pot pune toate ingredientele in mixer pana se obtine o pasta mai grunjoasa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de patrunjel verde cu iaurt-Bagdunesieh

Salata de patrunjel verde cu iaurt-Bagdunesieh

Patrunjelul verde se spala ; se aleg frunzele si se toaca marunt cu cutitul sau intr-un blender. Intr-un

12 voturi    5 comentarii
15 min
Salate de legume
Baqdonisie(specific arab).Salata de patrunjel

Baqdonisie(specific arab).Salata de patrunjel

Patrunjelul,curatat si spalat,se toaca;usturoiul se bate. Intr-un bol se pune,pasta de susan;se

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    bridinel stefania , 09 septembrie 2013

    este foarte sanatoasa

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2012

    Gustoasa, dar mai ales foarte frumos prezentata. Felicitari!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2012

    Delicioasã si binevenitã, te pup :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Levant sau “Bilad al Sham” este numele sub care sunt cunoscute un grup de tari din Orientul Mijlociu:Liban,Siria,Iordania,Palestina
  • Irakul si regiuni din Turcia si care a inceput sa fie folosit in Europa in secolul al 16-leaaceste tari au multe afinitati de limba
  • culturale si gastronomice.
  • Restaurantul Levant din Amman ofera mancaruri specifice acestor tari foarte gustoase si prezentate cu deosebita originalitate.
  • Una din salatele care mi-au placut mult la acest restaurant este si salata de sfecla
  • care contine diferit de alte locuri si nuci zdrobite si care ii dau o aroma aparte.
  • Avem nevoie de:
  • -1 kg sfecla rosie
  • -3 linguri pasta de susan “tahini”
  • -3-4 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi
  • -sucul de la o lamaie( sau dupa gust)
  • -3-4 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita chimin macinat
  • -1/2 cana de nuci zdrobite
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

bridinel stefania

este foarte sanatoasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de varza cruda