Salata de spanac, rucola, rosii cherry, sfecla si branza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de spanac, rucola, rosii cherry, sfecla si branza

Ingrediente

  • (4 porții)
  • cca 300 gr. baby spanac (o mână zdravănă)
  • cca. 200 gr. rucola
  • 8-10 roșii cherry
  • ½ sfeclă roșie (mai mică)
  • 150 gr. brânză telemea
  • 4-5 boabe de capere
  • Dressing(după gust): 1 lingură sirop de arțar (sau miere), 1-2 lingurițe sos de soia (înlocuiește și sarea), 3-4 linguri de ulei măsline, 1-2 linguri oțet balsamic, piper colorat proaspăt măcinat

Mod de preparare

-Se spală foarte bine spanacul, rucola, roșiile și se curăță sfecla.

-O parte din frunzele de spanac se așează întregi în farfuria/ platoul de servit, formând un ”pat”, iar pe margine se aranjează alternativ roșiile cherry tăiate în jumătate și brânza tăiată cubulețe.

-În centrul farfuriei/platoului se pun frunzele de rucola și restul de spanac, pe care le rupem cu mâna, după preferință, dacă dorim. Peste salata de rucola și spanac se așează sfecla roșie rasă pe răzătoarea mare și caperele.

-Salata de verdețuri orânduită frumos pe farfurie se stropește din belșug cu dressing-ul (sosul).

-Separat se prepară dressing-ul, amestecând toate ingredientele (siropul/mierea, sosul de soia, oțetul balsamic, piperul), iar când acestea s-au omogenizat se toarnă încet și uleiul uniformizând bine și potrivind sosul după gustul fiecăruia.

-Se servește după pofta inimii, amestecând doar salata. Se poate decora cu frunze proaspete de pătrunjel.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci