autor:

Victoria Gabriela

» » , , Salate, Salate, Salate

Salata de spanac, rucola, rosii cherry, sfecla si branza

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2015

Ingrediente
(4 porții), cca 300 gr. baby spanac (o mână zdravănă), cca. 200 gr. rucola, 8-10 roșii cherry, ½ sfeclă roșie (mai mică), 150 gr. brânză telemea, 4-5 boabe de capere, Dressing(după gust): 1 lingură sirop de arțar (sau miere), 1-2 lingurițe sos de soia (înlocuiește și sarea), 3-4 linguri de ulei măsline, 1-2 linguri oțet balsamic, piper colorat proaspăt măcinat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

-Se spală foarte bine spanacul, rucola, roșiile și se curăță sfecla.

-O parte din frunzele de spanac se așează întregi în farfuria/ platoul de servit, formând un ”pat”, iar pe margine se aranjează alternativ roșiile cherry tăiate în jumătate și brânza tăiată cubulețe.

-În centrul farfuriei/platoului se pun frunzele de rucola și restul de spanac, pe care le rupem cu mâna, după preferință, dacă dorim. Peste salata de rucola și spanac se așează sfecla roșie rasă pe răzătoarea mare și caperele.

-Salata de verdețuri orânduită frumos pe farfurie se stropește din belșug cu dressing-ul (sosul).

-Separat se prepară dressing-ul, amestecând toate ingredientele (siropul/mierea, sosul de soia, oțetul balsamic, piperul), iar când acestea s-au omogenizat se toarnă încet și uleiul uniformizând bine și potrivind sosul după gustul fiecăruia.

-Se servește după pofta inimii, amestecând doar salata. Se poate decora cu frunze proaspete de pătrunjel.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de spanac, rucola, rosii cherry, sfecla si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de ton

Salata de ton

Se amesteca tonul cu telina, ceapa, masline, sare, piper si la urma adaugam maioneza. Se serveste

12 voturi    5 comentarii
15 min
Salate reci
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se curata castravetii si se taie rondele, se taie ceapa marunt si se piseaza usturoiul. Se pun toate

9 voturi    7 comentarii
15 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Victoria Gabriela

    Victoria Gabriela (Chef de cuisine) , 21 mai 2015

    Multumesc, Marieta!

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 20 mai 2015

    Da ,este foarte buna eu am incercat.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • (4 porții)
  • cca 300 gr. baby spanac (o mână zdravănă)
  • cca. 200 gr. rucola
  • 8-10 roșii cherry
  • ½ sfeclă roșie (mai mică)
  • 150 gr. brânză telemea
  • 4-5 boabe de capere
  • Dressing(după gust): 1 lingură sirop de arțar (sau miere)
  • 1-2 lingurițe sos de soia (înlocuiește și sarea)
  • 3-4 linguri de ulei măsline
  • 1-2 linguri oțet balsamic
  • piper colorat proaspăt măcinat

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

18 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

14 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Victoria Gabriela (Chef de cuisine)

Multumesc, Marieta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de legume cu naut si seminte Salata de legume cu naut si seminte

Aceasta salată delicioasă cu năut, legume și semințe poate fi pregatita in orice sezon pentru ca acum gasim legume proaspete

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii umplute cu crema de conopida si dovleac Rosii umplute cu crema de conopida si dovleac

Tăiem un căpăcel la rosii şi cu o lingurita scobim tot miezul, apoi le punem cu scobitura în jos să se scurgă bine de tot. Între

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
salata bulgareasca1