Batonasele de surimi daca sunt congelate se dezgheata in lapte rece si la frigider pentru a se dezgheta treptat si la aceeasi temperatura dupa care se sterg si se taie cubulete.
Ceapa si usturoiul se curata,se spala,apoi ceapa se taie fideluta sau cubulete,usturoiul se taie feliute ,se inabusa impreuna in uleiul de masline si se stropesc din cand in cand cu cate putin vin.Se adauga maslinele tocate ,ciupercile taiate marunt, chimenul, piperul,sofranul si se mai calesc cateva minute,apoi se pun rosiile oparite, curatate de pielita si taiate felii,o lingura de ketchup dulce si se da in cateva clocote.Cand totul este fiert se adauga cubuletele de surimi,se lasa sa fiarba acoperit la foc mic cca 5 minute,se adauga telina tocata,zeama de lamaie,se sareaza si se condimenteaza dupa gust...
Se serveste rece cu paine prajita sau crochete cu cascaval...

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii