Autor:
mathma (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 21 iunie 2009
Ingrediente
250 g taietei, 2 gogosari, 2 ardei grasi, 3 cepe verzi, 1 morcov mare (taiat fasii lungi de 6 cm), 6 linguri ulei de masline, 3 linguri zeama de lamaie, 1 lingura frunze de menta (taiate marunt)
Dificultate: Redusa | Timp: 10 min
Mod de preparare
Se fierb taieteii “al dente”, se scurg si se lasa sa se raceasca. Ardeii si gogosarii se coc, se curata (de pielita si seminte), se taie fasii late de 1 cm si se amesteca cu morcovii, ceapa verde taiata rondele si taieteii. Se face un sos din ulei, zeama de lamaie si menta tocata, se bate bine cu furculita si se toarna peste salata. Se acopera cu un capac, se tine cateva ore la rece si, inainte de-a se servi, se mai amesteca o data ingredientele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de taietei" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate reci
Se fierb pastele in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj.In ultimele 2 minute de fiert de
11 voturi
7 comentarii
25 min
Pastele se fierb al dente intr-o cratita cu apa si sare. Apoi se scurg. Se oparesc cateva minute
0 voturi
0 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate