autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Salata de toamna cu ciuperci de padure

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
2 kg gogosari, un kg ardei kapia, un kg ardei gras, 2 kg ceapa, 2 kg ciuperci de padure (ghebe), 1/2 l otet, sare mare, piper, ienibahar,boabe de mustar.foi de dafin, frunze de visin, 50 ml ulei, 100 g miere de albine sau zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Speli, cureti legumele. Ceapa si ciupercile le tai juliene. Ciupercile le fierbi 20 minute.Celelalte legume le tai fasii. Faci un bait din: o parte otet, 4 parti apa. La un litru de lichid adaugi o lingura de sare mare, 2 linguri miere sau zahar, condimente. Cand baitzul colocoteste, treci legumele prin el pana isi schimba culoarea(cateva secunde).La final oparesti si ciupercile in baitz. Amesteci salata, adaugi mierea si uleiul ramas in baitzul in care au clocotit legumele. Asezi salata in borcane, umplii cu baitzul clocotit. Capsezi , sterilizezi 15-20 minute. Lasi sa se raceasca treptat. Pastrezi in beci sau la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de toamna cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    interesanta reteta am sa o pregatesc si eu la toamna.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 august 2009

    Felicitari,cred ca sunt un deliciu.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 14 august 2009

    Interesanta salata ta !

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 2 kg gogosari
  • un kg ardei kapia
  • un kg ardei gras
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg ciuperci de padure (ghebe)
  • 1/2 l otet
  • sare mare
  • piper
  • ienibahar,boabe de mustar.foi de dafin
  • frunze de visin
  • 50 ml ulei
  • 100 g miere de albine sau zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Estera Flori (Chef de cuisine)

interesanta reteta am sa o pregatesc si eu la toamna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Castraveti cornichon in otet