autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Salata de toamna cu gogonele

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
un kg ardei capia, un kg ardei gras, un kg gogosari, 2 kg ceapa, 1/2 kg morcov, 1 kg gogonele, 1 l otet pentru muraturi, 1/2 l ulei, 500 g mustar dulce, sare, piper boabe, foi de dafin, enibahar boabe,boabe de mustar.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un baitz din: o parte otet,4 parti apa. La un litru de lichid adaugi o lingura de sare mare(pentru muraturi) si celelalte condimente. Cand clocoteste baitzul, treci toate legumele la oparit pe sortimente,cateva secunde, cat sa-si schimbe culoarea.Amesteci salata. Faci o maioneza din mustar si ulei, incorporezi in salata. Asezi salata in borcane, lasi gol de un deget pana la gura borcanului. Umpli cu baitzul clocotit, capsezi, dai la sterilizat pentru 15 minute de cand incepe sa fiarba. Lasi sa se raceasca in cuptor sau invelesti in paturi si lasi pana a doua zi. Pastrezi in beci sau in camara
Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un baitz din: o parte otet,4 parti apa. La un litru de
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de toamna cu gogonele" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Ardei acri dulci

Ardei acri dulci

Punem sucul de corcoduse la fiert,adaugam apa(daca e prea acru) ,sare si cele 4 lg de zahar,cand

2 voturi    3 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Legume si zarzavaturi pentru supe/ciorbe - 8 borcane

Legume si zarzavaturi pentru supe/ciorbe - 8 borcane

Tai radacinoasele, albitura si legumele in forma dorita (eu prefer varianta chinezeasca, in fasii

11 voturi    0 comentarii
24h 40 min
Conserve si muraturi

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Imi place combinatia.

  • Fara foto

    dana c , 02 septembrie 2009

    Este foarte buna, mai ales in post.

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • un kg ardei capia
  • un kg ardei gras
  • un kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1/2 kg morcov
  • 1 kg gogonele
  • 1 l otet pentru muraturi
  • 1/2 l ulei
  • 500 g mustar dulce
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • enibahar boabe,boabe de mustar.

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Pastrav la cuptor

Pastrav la cuptor

Pestele spalat, il condimentam cu sare si piper,stropim cu zeama de lamaie, lasam 15 minute la frigider,dupa

11 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata cu ciuperci si carne de pui

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

50 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive
FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

7 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place combinatia.

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de ardei iute Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi