autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Salata de toamna cu gogonele

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
un kg ardei capia, un kg ardei gras, un kg gogosari, 2 kg ceapa, 1/2 kg morcov, 1 kg gogonele, 1 l otet pentru muraturi, 1/2 l ulei, 500 g mustar dulce, sare, piper boabe, foi de dafin, enibahar boabe,boabe de mustar.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

25 voturi

Mod de preparare

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un baitz din: o parte otet,4 parti apa. La un litru de lichid adaugi o lingura de sare mare(pentru muraturi) si celelalte condimente. Cand clocoteste baitzul, treci toate legumele la oparit pe sortimente,cateva secunde, cat sa-si schimbe culoarea.Amesteci salata. Faci o maioneza din mustar si ulei, incorporezi in salata. Asezi salata in borcane, lasi gol de un deget pana la gura borcanului. Umpli cu baitzul clocotit, capsezi, dai la sterilizat pentru 15 minute de cand incepe sa fiarba. Lasi sa se raceasca in cuptor sau invelesti in paturi si lasi pana a doua zi. Pastrezi in beci sau in camara
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de toamna cu gogonele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Imi place combinatia.

  • dana c , 02 septembrie 2009

    Este foarte buna, mai ales in post.

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

25 voturi

Ingrediente

  • un kg ardei capia
  • un kg ardei gras
  • un kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1/2 kg morcov
  • 1 kg gogonele
  • 1 l otet pentru muraturi
  • 1/2 l ulei
  • 500 g mustar dulce
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • enibahar boabe,boabe de mustar.

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place combinatia.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete si ciuperci