autor:

VALENTIN LITA

» » Salate

SALATA DE VARA CU BRANZA FETA

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII :, - salata verde - 0.250 kg, - rosii - 0.250 kg, - castraveti - 0.200 kg, - ardei gras - 0.150 kg, - masline negre - 0.050 kg, - ceapa - 0.100 kg, - branza feta - 0.200 kg, - lamai - 0.100 kg, - sos vinaigrette - 0.200 L

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Salata verde se spala bine si se rupe fasii mari. Rosiile se taie in sferturi. Castravetii se taie in rondele. Ceapa se curata si se taie rondele. Ardeiul gras se curata si se taie julienne. Branza feta se taie in bucati mari. Lamaie se taie in sferturi.
Se face un sos vinaigrette din ulei de masline cu putin otet de vin alb, putin mustar, sare si piper alb.
Salata se aranjeaza in bol cat mai estetic, deasupra de pun bucatile de branza feta si se stroperste cu sos vinaigrette. Se poate decora cu patrunjel proaspat tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA DE VARA CU BRANZA FETA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
SALATA DE CARTOFI CU MAIONEZA

SALATA DE CARTOFI CU MAIONEZA

Cartofii se fierb, se lasa sa se racesca dupa care se curata. Maioneza(facuta in casa este mult

16 voturi    9 comentarii
30 min
Salate reci
Salata de dovlecei

Salata de dovlecei

Dovleceii se taie cuburi mari si se pun la fiert cu putina sare. Cand sunt fierti bine, se trec

5 voturi    4 comentarii
30 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    este ok,dar daca folosim lamaie consider ca nu mai trebuie folsit si otet.in rest e ok.felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Simplu,rapid si foarte sanatos...Un deliciu...

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Imi place!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Ingredientele imi convin, deci, cred ca mi-ar placea o portie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII :
  • - salata verde - 0.250 kg
  • - rosii - 0.250 kg
  • - castraveti - 0.200 kg
  • - ardei gras - 0.150 kg
  • - masline negre - 0.050 kg
  • - ceapa - 0.100 kg
  • - branza feta - 0.200 kg
  • - lamai - 0.100 kg
  • - sos vinaigrette - 0.200 L

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

costy1969 (Chef de cuisine)

este ok,dar daca folosim lamaie consider ca nu mai trebuie folsit si otet.in rest e ok.felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata cu pui Salata cu pui

Spalam salata, o uscam bine si o taiem potrivit, clatim rosiile si le taiem in patru. Pentru aceasta salata, am folosit paste fundite

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu carne
Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

Cum sa pregatesti quinoa: Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia; Adauga

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata Edelweiss