Salata de varza cu sos de tarhon

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 grame varza rosie;
  • 70-80 grame mere;
  • 80 grame morcovi;
  • 100 ml ulei masline extravirgin;
  • 50 ml smantana;
  • 1 legatura tarhon;
  • 1 lingura faina;
  • zeama de lamaie;
  • 100 ml supa zarzavat;
  • otet, sare de bucatarie.

Mod de preparare

Varza se curata de frunzele vestede sau murdare, se spala bine,se taie fideluta sau se da prin razatoarea mare si se freaca bine cu sare si otet pana se inmoaie.
Morcovii se curata, se spala bine si se dau prin razatoare.Merele se spala si se dau la randul lor prin razatoarea mare (cu tot cu coaja),se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu varza si morcovii.
Sosul de tarhon se pregateste astfel:se pune o tigaie cu ulei la incins,se pune lingura de faina,se lasa putin amestecand tot timpul, se stinge cu supa de zarzavat(puteti face supa din cub concentrat,daca nu aveti legume in casa),se adauga tarhonul maruntit bine,se lasa la fiert cca 15 minute,amestecand din cand in cand pana se ingroasa sosul. Se ia tigaia de pe foc si se adauga smantana si otetul (de preferat cand se raceste putin, pentru a nu se taia smantana). Acest sos se pune peste salata, la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise