autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata de verdeturi si scoici

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 cana vin alb sec, 1 lingurita tarhon uscat, 1/2 lingurita oregano uscat, 1 duzina de scoici, bine spalate, 340 g creveti mari, decorticati, 225 g scoici St Jacques, taiate În doua, 1/4 cana suc proaspat de lamâie, 1 lingura ulei de masline, 1 1/2 lingurita mustar de Dijon, 2 cozi de telina, taiate În doua pe lungime, si apoi taiate transversal În felii de 0,5 cm, 2 ardei grasi rosii. taiati cubulete, 1/3 cana patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-o cratita mare, se amesteca vinul alb, tarhonul
Si oregano; se pun la fiert la foc mare. Când fierb, se
adauga scoicile; se acopera si se fierb 4-5 minute
sau pâna se deschid scolcile (se verifica dupa 3
minute, deoarece nu se deschid toate o data) Se
scot pe masura ce se deschid (cele care nu se
deschid se arunca); se pastreaza lichidul in cratita.
Când s-au racit destul, se scoate carnea din cochilii
si se pune intr-un castron mare; cochiliile se arunca.
Se incalzeste lichidul din cratita la foc mic Se
adauga crevetii si se fierb 3-4 minute sau pâna sunt
facuti. Cu o spumiera, se scot crevetii, pastrând
lichidul În cratitâ. Când s-au râcit suficient se tale in doua pe orizontala si se pun in castronul cu scoici.
Se incalzeste lichidul din cratita la foc mic. Se
adauga scoici le si se fierb 2 minute sau pâna sunt
facute. Cu o spumiera se scot scoicile in castron,
pastrând lichidul in cratita Lichidul in care au fiert
fructele de mare se lasa sa se raceasca la
temperatura camerei si se masoara 1/2 cana.
Într-un castron, se amesteca 1/2 cana din lichidul
pastrat. sucul de lamâie. uleiul si mustarul. Se
toarna sosul peste fructele de mare. Se adauga
telina, ardei gras si patrunjel: se amesteca bine.
Salata se tine la rece pina in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de verdeturi si scoici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata cu pere, struguri, nuci si branza

Salata cu pere, struguri, nuci si branza

Pregatim dressingul – punem mierea, mustarul, uleiul din samburi de struguri, zeama de lamaie,

2 voturi    0 comentarii
15 min
Salate diverse
Salata de primavara

Salata de primavara

Spalam foarte bine salata, ceapa si ridichile. Le taiem pe fiecare in parte. Le maruntim. Le punem

0 voturi    1 comentariu
10 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cana vin alb sec
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 duzina de scoici
  • bine spalate
  • 340 g creveti mari
  • decorticati
  • 225 g scoici St Jacques
  • taiate În doua
  • 1/4 cana suc proaspat de lamâie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 1/2 lingurita mustar de Dijon
  • 2 cozi de telina
  • taiate În doua pe lungime
  • si apoi taiate transversal În felii de 0,5 cm
  • 2 ardei grasi rosii. taiati cubulete
  • 1/3 cana patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Salata de toamna cu dovleac copt Salata de toamna cu dovleac copt

Am copt dovleacul mai devreme, simplu de tot: l-am spalat, l-am taiat felii subtiri, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am dat

2 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive
Salata aperitiv cu trufe de branza Salata aperitiv cu trufe de branza

Se frig in tigaia nonaderenta, fasiile de pastrama pana devin crocante. Se bat ouale, se asezoneaza cu sare si piper apoi se prajeste

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Salata de dovlecei si rosii