autor:

Alice85

» » , Aperitive, Salate

Salata de vinete

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
4 vinete, 1/2 ceapa(optional), 3 rosii, 50 ml ulei de floarea soarelui sare, piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

17 voturi

Mod de preparare

Se pun vinetele la cuptorul incins la 210 grade sus si jos cca 30 de minute . Dupa care se scot se lasa sa se raceasca putin. Apoi se curata de pielita si se pune intr-o strecuratoare 1 h la scurs. Se toaca pe un fund de lemn cu dosul cutitului.Le punem intr-un castron unde le amestecam cu ulei, piper macinat si sare dupa gust.

Se va pune pe un platou. Se toaca ceapa marunt si se pune in mijloc. Rosiile se spala, se taie feliute si se aseaza pe marginile platoului. Se presara sare si bagam la frigider . Se serveste rece pe paine .Pofta buna!!!!--------------Eu data aceasta nu i-am mai pus ceapa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vinete(coapte) cu pasta de rosii(specific arab)

Salata de vinete(coapte) cu pasta de rosii(specific arab)

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline,in care se prajeste ceapa taiata marunt;cind e aurie,se pune

26 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Faorte frumoasa, ornata dragut.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Ce salata buna! Aceeasi reteta o folosesc si eu vara, dar fara piper. Iara mai fac uneori si cu maioneza, dar in general fara.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

      Frumoasa prezentare...,iar salata de vinete este gustoasa atat simpla cat si cu maioneza...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Mersi mult!!!!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      f.bun!la fel fac si eu,i-mi place mai mult tocate decat crema....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Hmmmmm...ce fain arata !!!Numai buna de post... Eu pun si putina zeama de lamaie.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      mersi mac myra pentru comentariu.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Foarte buna,eu pun si putina maioneza.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

17 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

14 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

122 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata  cu file de ansoa Salata cu file de ansoa

Se curata cartofii, se taie cubulete mici, se spala si se pun la fiert in apa cu sare; ouale de prepelita se fierb 5 minute de la primul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de varza cu rosii deshidratate si ton Salata de varza cu rosii deshidratate si ton

Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și

1 vot    0 comentarii
15 min
Bucate la borcan
Salata de toamna Noni