Se coc vinetele pe o tabla, pe flacara, pana se inegreste coaja si plesneste. Se curata de coaja, inmuind mereu degetele in apa rece. Nu se lasa nici o firimitura de coaja pe vanata. Se pun pe un fund de lemn putin inclinat, ca sa se scurga. Se iau apoi la tocat, cu un cutit de lemn, special pentru aceasta operatie. In lipsa unui astfel de cutit se vor toca marunt cu un cutit obisnuit.
Vinetele se toaca bine, apoi se pun intr-un castron, se toarna untdelemn si se freaca cu lingura de lemn.Cu cat sunt mai batute si au mai mult untdelemn, cu atat salata de vinete este mai buna. Se pune si putin piper, si, cine doreste, si putin otet, dar se poate si fara otet, iar la urma o ceapa mijlocie tocata marunt. In loc de ceapa se poate pune usturoi pisat, dupa gust.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii