Se coc vinetele pe o tabla, pe flacara, pana se inegreste coaja si plesneste. Se curata de coaja, inmuind mereu degetele in apa rece. Nu se lasa nici o firimitura de coaja pe vanata. Se pun pe un fund de lemn putin inclinat, ca sa se scurga. Se iau apoi la tocat, cu un cutit de lemn, special pentru aceasta operatie. In lipsa unui astfel de cutit se vor toca marunt cu un cutit obisnuit.
Vinetele se toaca bine, apoi se pun intr-un castron, se toarna untdelemn si se freaca cu lingura de lemn.Cu cat sunt mai batute si au mai mult untdelemn, cu atat salata de vinete este mai buna. Se pune si putin piper, si, cine doreste, si putin otet, dar se poate si fara otet, iar la urma o ceapa mijlocie tocata marunt. In loc de ceapa se poate pune usturoi pisat, dupa gust.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii