autor:

burdulea maria elena

» » Salate

Salata cu maioneza din vinete cu coaja alba

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Ingrediente
2 kg de vinete cu coaja alba, 1 galbenus de ou crud, 150 ml ulei, 1 ceapa alba, sare.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

De multa vreme aveam curiozitatea de a incerca gustul acestui soi de vinete cu coaja alba. Dupa ce sunt coapte si curatate de coaja, nu se mai deosebesc de surorile lor cu coaja inchisa la culoare. Mie mi se par la fel la gust, deosebirea pe care eu am remarcat-o este ca cele albe au parca samburii mai mici si sunt mai carnoase, au mai multa pulpa. Mie mi-au placut, am sa mai cumpar.
Vinetele se coc pe aragaz, se curata de coaja, se lasa putin la scurs, se toaca marunt. Punem vinetele intrun vas de plastic, adaugam galbenusul de ou crud si cu mixerul mixam bine, adaugam din cand in cand ulei, pana obtinem o pasta cremoasa. De multa vreme, cand vreau sa gatesc vinete cu maioneza, nu mai prepar separat maioneza ci peste vinete adaug galbenusul de ou, apoi mixez totul impreuna, pana la terminarea uleiului. Potrivim de sare, razuim ceapa pe razatoarea cu gauri mici, amestecam bine toata compozitia. Servim vinetele intinse pe paine, caldute sau reci, cu rosii si patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu maioneza din vinete cu coaja alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata cu sardine si rosii

Salata cu sardine si rosii

Taiem ceapa julienne si rosiile jumatati/sferturi (asta dupa cum aveti chef). Taiem si patrunjelul

0 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de vinete

Salata de vinete

Se coc vinetele pe aragaz,in cuptor sau la gratar.Cand vinetele se inmoaie si scad din volum inseamna

16 voturi    12 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Metzger Alice , 30 iulie 2013

    Daca i-as the asa ceva, sotul meu mi-ar arunca-o in cap! E totalmente NESANATOS.Vinetele inghit o gramada de ulei, maioneza la fel, iar ceapa tocata pe razatoare isi pierde tot sucul delicios.Iach!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Eugen, ma bucur daca cineva preia ideea si usureaza munca prin bucatarie.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    cred ca pt multi, pontul tau cu maioneza, e o noutate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

      Delicioasa reteta ta,iar prezentarea este pe masura...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Asa cum am scris sunt bune, fetelor. Silvia sa stii ca are mai putini samburi si mai mici ca la celelalte pe care le cunoastem noi, iar la pret nu e nicio diferenta.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Chiar,nici eu nu am vazut inca vinete albe,rozalii sau pestrite am vazut.Vad ca arata bine,daca gasesc o sa le incerc si eu.Doar cu semintele nu ma prea impac eu.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Mariela, eu nici n-am vazut vinete albe, sau le-am vazut dar nu le-am bagat in seama. hahahaha Foarte bine arata! Vorba Ramonei, vreau si eu o feliuta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Ce bine aratã!!!vreau si eu :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Eugen, ma bucur daca cineva preia ideea si usureaza munca prin bucatarie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata boeuf cu parizer