Se coc vinetele pe toate partile,le punem intr-o tava peste care adaugam sare grunjoasa si le lasam sa se inmoaie pentru 15-20 minute.Dupa ce s-au racit,le curatam bine,le tocam pe un tocator cu un cutit din plastic sau lemn,apoi le bagam la mixer.In bolul in care am introdus vinetele,deja tocate,adaugam ulei dupa preferinte(eu una nu le fac prea grase,pun ulei,le gust, ca sa imi dau seama cat mai trebuie).Ca sa iasa o salata buna,vinetele trebuiesc tinute la mixer cel putin 10-15 minute.La urma adaugam si cei 2 ardei copti capia,in salata de vinete,o potrivim de sare si piper roz proaspat macinat si adaugam si 2 linguri de zeama de lamaie proaspat stoarsa.Ardeii copti in salata de vinete vor da un gust aparte.Ardeiul capia rosu copt tocat sau bagat la mixer odata cu salata de vinete,va da salatei un gust aparte.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii