autor:

merisor

» » Salate

Salata de vinete cu ciuperci si ardei copt

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2014

Ingrediente
1 kg vinete congelate, 3 ardei copti(1 gogosar + 2 capia), 1 ceapa medie, 300 gr ciuperci conservate, 1/2 lingurita sare, Pentru maioneza:, 1 galbenus de ou, 1 lingurita mustar clasic, 3 catei de usturoi, 250 ml ulei, 1/2 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Decongelam vinetele si le scurgem bine. Curatam ceapa si o tocam solzisori mici. Scurgem ciupercile si le tocam mai micute(eu am avut ciuperci feliate). Ardeiul(eu am avut tot la congelator) il tocam marunt.

Peste ceapa tocata punem vinetele si le batem bine cu tocatorul pana le maruntim. Amestecam intr-un bol toate ingredientele si le asezonam cu sare, dar nu prea multa pentru ca vom adauga sare si in maioneza. Pentru maioneza, amestecam oul cu mustarul si usturoiul pisat sau strivit.

Adaugam putina sare si incepem sa mixam picurand putin cate putin ulei, pana ajungem la textura pe care o dorim. Amestecam maioneza cu celelalte ingrediente, gustam si daca mai este nevoie, mai adaugam sare.

Pofta buna!
Decongelam vinetele si le scurgem bine. Curatam ceapa si o tocam solzisori mici. Scurgem ciupercile si le tocam mai micute(eu am avut ciuper
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu ciuperci si ardei copt" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Salate
Salata de boeuf-fara carne

Salata de boeuf-fara carne

Radacinoasele se curata de coaja, se spala si se pun la fiert. Mazarea(daca este cruda) se pune

3 voturi    0 comentarii
45 min
Salate
10 Aperitive festive (tabla de sah, tartine vesele, snitzele si salate)

10 Aperitive festive (tabla de sah, tartine vesele, snitzele si salate)

Chiftelele cu susan: se amesteca carnea tocata cu 1 cartof fiert dat pe razatoare, cu condimentele

217 voturi    50 comentarii
6h 30 min
Salate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 29 iunie 2015

    Amestec vinete -dovlecel am mai facut cu ciuperci nu ,dar eu prefer ciupercile proaspete au gust mai bun.

  • Fara foto

    Ifrim Felicia , 26 august 2014

    Ciuperci si vinete ,nu contest ...Delicios dar ficatulllllllllll !

  • Fara foto

    Mariana Popa , 03 iulie 2014

    incearca si cu dovlecei...

    • Fara foto

      Lucia Stamate , 03 iulie 2014

      am pregatit si eu si sunt f. f. gustoase

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 kg vinete congelate
  • 3 ardei copti(1 gogosar + 2 capia)
  • 1 ceapa medie
  • 300 gr ciuperci conservate
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita mustar clasic
  • 3 catei de usturoi
  • 250 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare. Cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Oua scotiene

Oua scotiene

Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet (pentru a nu se sparge), dupa

7 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive
Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Punem apa la fiert. Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata. Curatam, spalam si

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Amestec vinete -dovlecel am mai facut cu ciuperci nu ,dar eu prefer ciupercile proaspete au gust mai bun.

Adauga reteta
Retete
din Salate de legume
Salata de pui, cu legume si iaurt

Salata de pui, cu legume si iaurt

Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pieptul de pui si se lasa la fiert, pana da intr-un clocot. Se scurge apa,

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Mutabal

Mutabal

Am pus vinetele la copt, timp în care am făcut o maioneză din cele două ouă fierte, cu uleiul și cele 2 linguri de muștar.

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive