Ingrediente
Avem nevoie de:, -2 vinete mari, -2 linguri pasta de susan, -2 linguri suc de lamaie, -2 linguri de iaurt natural, -3 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi, -2 linguri ulei de masline, -sare dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
19 voturi
Mod de preparare
Se pun la scurs cca ½ de ora , apoi se toaca marunt.
Se pun vinetele tocate intr-un bol si se adauga pasta de susan, sucul de lamaie, iaurtul si usturoiul.
Se amesteca bine si se potrivesc de sare.
Se decoreaza dupa gust cu frunze de menta verde, masline, rosii, castraveti .
Se toarna putin ulei de masline pe salata.
Se servesc cu lipie araba si optional mujdei de usturoi cu lamaie si ardei iute tocat.
Lipia araba se rupe in bucatele si se foloseste ca o lingura pentru a lua salata de vinete de pe platou.
Acesta este stilul arab de a manca salata de vinete, de fasole, de laptuci,Baba Ghanouj , hummus,etc.
Pofta buna!
constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011
Cred ca este o bunatate.Din pacate nu am gasit pasta de susan sa o pot face conform retetei !
Alice85 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010
Mmmmm ,ce buna trebuie sa fie!!!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010
Multumesc pentru comentarii; sper sa va familiarizez cu cat mai multe retete din bucataria araba.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010
O bunãtate!i-mi lasã deja gura apã.......am sã caut aceastã pastã de susan in hipermarket.Felicitãri!*****
mira (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
N-am gasit pasta de susan :(
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Foarte frumos ornata. Felicitari.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Multumesc dragi prietene si prieteni pentru aprecieri si Cami pentru fotografie; arata super salata ta.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2010
Foarte frumos ornata, cred ca e foarte gustoasa, felicitari Mihaela!
husni (Chef de cuisine) , 30 mai 2010
Salata asta e f.buna Si eu o fac asa. Da,Sidy,e f.buna;un aperitiv,mai deosebit. Te pup,Mihaela,bine ai venit de la Taba !
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 mai 2010
O reteta deosebita! Cu siguranta ca o voi incerca!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 mai 2010
Inca o reteta minunata...Felicitari...
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 30 mai 2010
Multumesc frumos pentru reteta !, stim impreuna de ce !?., bineinteles, am salvat-o. Multumesc frumos si pentru mesaj.
juliya (Chef de cuisine) , 30 mai 2010
Foarte interesanta reteta si cred ca are gust bun.Desi nu cunosc specificul arab,observ ca modul de combinare al alimentelor imi satisface preferintele culinare.Si cum ador sa pregatesc mereu ceva nou,nu-mi ramane dacat sa multumesc tuturor celor de pe acest site pentru contributia lor!Felicitari!
maria mihalache , 30 mai 2010
O reteta tare interesanta.
Sidy (Chef de cuisine) , 30 mai 2010
Ei uite inca o reteta minunata pe carea am sa o testez ca mai am pasta tahina si nu mai stiam ce sa fac cu ea..... Minunata cred ca este !
mira (Chef de cuisine) , 30 mai 2010
Eu curat vinetele pana sunt fierbinti, apoi le las la scurs. Astfel nu devin amare. De maine caut pasta de susan si prima salata de vinete o fac dupa aceasta reteta.