Se pun vinete la copt pe o plita pe aragaz.Se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.
Se pun la scurs cca ½ de ora , apoi se toaca marunt.
Se pun vinetele tocate intr-un bol si se adauga pasta de susan, sucul de lamaie, iaurtul si usturoiul.
Se amesteca bine si se potrivesc de sare.
Se decoreaza dupa gust cu frunze de menta verde, masline, rosii, castraveti .
Se toarna putin ulei de masline pe salata.
Se servesc cu lipie araba si optional mujdei de usturoi cu lamaie si ardei iute tocat.
Lipia araba se rupe in bucatele si se foloseste ca o lingura pentru a lua salata de vinete de pe platou.
Acesta este stilul arab de a manca salata de vinete, de fasole, de laptuci,Baba Ghanouj , hummus,etc.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii