autor:

merisor

» » Salate

Salata de vinete cu usturoi copt

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2014

Ingrediente
500 gr vinete (de la congelator), 3 capatani mari de usturoi, 3 linguri ulei, 3 linguri smantana(Pilos), 2 linguri mustar dulce, 1 lingurita sare, 1 varf lingurita piper, 1/2 ceapa rosie (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Am vazut mai demult la Adi Hadean, acest tip de salata si m-a tentat, asa ca am incercat-o si eu si nu imi pare rau. Are alt gust decat salata obisnuita de vinete, placut si mai light.



Pregatim intai usturoiul, adica il punem la copt intr-un vas termorezistent pentru 15-20 minute la 180 de grade. Vinetele decongelate si scurse bine le vom aseza pe tocator si le vom toca imreuna cu usturoiul copt si curatat.



Punem intr-un bol doua linguri de mustar dulce si il mixam picurand peste el cate putin ulei, exact ca la maioneza, apoi adaugam smantana, omogenizam si asezonam cu sare si piper.



Amestecam vinetele tocate, cu smantana, potrivim de sare si piper si-i gata salata. Eu am servit-o cu putina ceapa rosie tocata, copiii au servit-o simpla, este buna oricum!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu usturoi copt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Varză de Bruxelles cu sos de Dijon

Varză de Bruxelles cu sos de Dijon

Eu am folosit varza de Bruxelles congelată, cea proaspătă găsindu-se un pic mai greu :( Se lasă

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • merisor

    merisor (Chef de cuisine) , 03 februarie 2015

    Nu este mult usturoi, nu va asteptati sa mai fie picant dupa ce s-a copt. Deci eu am pus 3 capatani.

  • Mariana_Preda

    Mariana_Preda (Bucatar sef) , 03 februarie 2015

    am o nedumerire usturoiul 3 capatani sau 3 catei(daca sunt capatani nu e prea mult)

  • Telehoi_Felicia

    Telehoi_Felicia (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2014

    ingredientul minune ar fi 2-3 linguri cu ulei de susan..

    • Fara foto

      Anita-Melinda Szabo , 23 iulie 2014

      O sa fac si eu

    • Fara foto

      Catinean Oana Natalia , 23 iulie 2014

      E preferata mea!!

    • Fara foto

      Anny Be , 23 iulie 2014

      nu am incercato dar ma inspira sa o fac pofta buna

    • Fara foto

      Coca Clemansa Moldoveanu , 20 iunie 2014

      da, am acut salata de vinete cu ustutoi si chiar e buna

    • Fara foto

      Georgiana Giosan , 20 iunie 2014

      bun

    • Fara foto

      Carmen Dorina C , 20 iunie 2014

      am sa fac si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 500 gr vinete (de la congelator)
  • 3 capatani mari de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smantana(Pilos)
  • 2 linguri mustar dulce
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf lingurita piper
  • 1/2 ceapa rosie (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

36 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

21 voturi    17 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

merisor (Chef de cuisine)

Nu este mult usturoi, nu va asteptati sa mai fie picant dupa ce s-a copt. Deci eu am pus 3 capatani.

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata cu somon afumat