Putem coace vinetele pentru salata pe gratar sau chiar pe aragaz. Vinetele coapte pe gratar la foc de lemne sunt mai gustoase dar pot fi coapte si la aragaz. Este bine sa punem o folie de aluminiu pe aragaz inainte de a coace vinetele pentru a curata mai usor ulterior.
Vinetele se lasa la foc, intorcandu-le periodic, pana sunt moi si coaja se desprinde usor de pe ele. Se iau vinetele de pe foc, se lasa pe gratarul de chiuveta sa sa scurga sucul iute din ele si sa se mai raceasca, apoi se curata de coaja: se tine vanata cu o mana de coada iar cu cealalta mana se jupoaie coaja, apoi se clateste mana cu apa rece. Vinetele coapte nu se baga direct sub apa pentru a nu-si pierde din gust.
Pentru prepararea salatei de vinete se toaca vinetele folosind un tocator de lemn sau cu un mixer (cu gheara de pasat) la o turatie cat mai mica. Daca marim turatia vom sfarama si samburii, iar salata de vinete nu va mai fi la fel de gustoasa. Dupa ce am pasat vinetele se adauga in salata ceapa fin tocata, ulei si sare, dupa gust. Salata de vinete se poate prepara si cu cativa catei de usturoi, daca doriti mai condimentata.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii