autor:

Alina

» » Salate

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Ingrediente
- 2-3 vinete (alege vinete mari, bine coapte, cu coaja lucioasa, pufoase la atingere si usoare ), , - 1-2 dovlecei tineri (micuti), - 100 ml ulei, - sare dupa gust, - 1 galbenus de ou (facultativ)

Dificultate: Redusa Timp: 3h

18 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte pe toate partile, se pun direct sub jetul de apa rece, sau pentru cei care nu au apa curenta se pun intr-un lighean cu apa rece. Sa nu va mirati! Chiar daca stim de la mamele si bunicile noastre ca se curata fara a le atinge de apa, va garantez ca nu isi pierd nici un pic din savoare, si pe deasupra se vor curata foarte usor si vor ramane foarte albe. Se despica in patru, se desprind de codita, si se pun intr-o strecuratoare de plastic, cel putin 2 ore, pentru a se scurge.Atentie, nu le puneti in strecuratori de aluminiu, pentru ca se oxideaza!

Dovleceii se curata, si se fierb, dupa care se lasa si ei la scurs

Vinetele scurse , dovleceii, sarea, eu le pun in vasul de mixare de la blender, si le mixez adaugand treptat uleiul. La sfarsit, facultativ, se poate adauga un galbenus de ou, care ii va da salatei o consistenta alifioasa, fina, si le va albi.

Se poate servi in diferite moduri, fie puse in castronase, ornate cu rosii si masline, fie putem face rosii umplute cu vinete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Smart salad

Smart salad

Legumele se curata si se spala apoi le taiem astfel: -varza-fisii -rosiile- cherry- jumatati,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate reci
TELINA CU MAIONEZA

TELINA CU MAIONEZA

Telina se curata,se spala ,se zvanta, se da pe razatoarea mica si se stropeste cu zeama de lamaie

33 voturi    1 comentariu
20 min
Salate reci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    marieta , 20 august 2013

    ceapa nu se adauga/

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Foarte fine si elegante!*****

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    O bunatate !

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      De multe ori am adaugat dovlecel la salata de vinete. Avantajele sunt multe, ii da culoare frumoasa, ii ia din iuteala si din motive economice daca nu ai suficiente vinete....:)

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      nu am incrcat cu dovlecei dar sa vedem

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      reteta clasica de salata de vinete cu dovlecei.merge combinatia. o prepar si eu la fel.felicitari.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Voi incerca reteta cu prima ocazie, trebuie sa fie tare buna salata ta de vinete.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      foarte buna,felicitari

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Si eu pun dovlecel fiert la vinete,le albeste si le mai ia din iuteala.Nu le mixez pentru ca sotul meu vrea sa simta gustul de vanata tocata. Hbar n-are el de dovlecel.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Arata tare bine. Salata de vinete, dar simpla.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      APETISANT. IMI LASA GURA APA

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      t ntersanta reteta,si recunosc,de cate ori mananc imi face rau la fiere,cred ca voi incerca reteta ta ,felicitari!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      O sa incerc si eu aceasta salata cu dovlegei,trebuie sa fie tare buna.Felicitari pentru prezentarea tuturor retetelor.Foarte interesante.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Am facut si eu aceasta reteta insa fara ou, iar SIDY s-a mirat cum sa introduc vinetele in apa rece. Eu asa am invatat la scoala si asa fac. Este adevarat, ca se pun sub jet de apa rece.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Eu folosesc galbenus de ou doar la vinetele congelate pt iarna. Frumoase imagini si imaginatie!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Tudorel, salata de vinete merge foarte bine si fara ceapa. Salata de vinete este prin natura ei un preparat care nu prea cade bine la fiere! Eu am incercat sa o adaptez starii mele de sanatate ! Daca ai sa incerci , ai sa te convingi ca este foarte buna.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Draga Alina, stiu de la bunica mea, ca dovlecelul albeste vanata, foarte bine ai facut, de aceea au aceasta culoare spre alb, cremoasa. Felicitari pentru reteta si aranjament deosebit.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Sigur nu va spune nimeni nu. Bravo!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Este interesanta aceasta reteta si merita incercata...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Este foarte interesant:cu dovlecei. Chiar ma intrebam de ca are culoarea aceea. Si oul....nu am mai auzit. Eu o fac clasica si adaug o lingurita de lapte praf, sugestia sau sfatul apartine doamnei Stela Popescu. Normal, exista o explicatie medicala: calmeaza arsurile stomacale. A! Salata ta nu are ceapa. Sunt f curios!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

18 voturi

Ingrediente

  • - 2-3 vinete (alege vinete mari
  • bine coapte
  • cu coaja lucioasa
  • pufoase la atingere si usoare )
  • - 1-2 dovlecei tineri (micuti)
  • - 100 ml ulei
  • - sare dupa gust
  • - 1 galbenus de ou (facultativ)

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Friptura de porc cu cartofi natur

Friptura de porc cu cartofi natur

Ceafa se spala, cartofii se curata si se taie in felii mai maricele. Ardeiul se taie julien, costita

13 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Fripturi

marieta

ceapa nu se adauga/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata cu paste, piept de pui si porumb Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se trec prin jet de apă rece și se pun la scurs într-o sită. Se

4 voturi    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de castraveti cu iaurt Salata de castraveti cu iaurt

E posibil ca multi sa nu cunoasca acesta salata delicioasa, care este usor de preparat si fara prea multe ingrediente. Se poate servi

1 vot    0 comentarii
30 min
Salate de legume
SALATA DE VARZA