Autor:
Sidy (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009
Ingrediente
2 vinete, 2 dovlecei, 1 galbenus, 3-4 catei usturoi, 1 lingurita mustar, 1 lingurita smantana, 200 ml iaurt, 3-4 linguri ulei de masline, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
Mod de preparare
Se curata vinetele si dovleceii si se taie cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu se innegreasca. Cubuletele se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte bine se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine.Dupa ce s-au scurs bine se faramiteaza cu furculita sau se face cu
blenderul si se lasa iar la scurs.
Din galbenus, usturoi presat, mustar si smantana se face o maioneza dietetica la care se adauga incet incet uleiul de masline. Cand este gata adaugam vinetele si dovleceii apoi iaurtul.Potrivim de sare si piper si invartim bine sa se amestece toate.
Se poate consuma alaturi de paine proaspata si rosii.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate reci
Se coc vinetele, se curata si se pun la scurs. Se spala,si se taie rosiile si se pun la scurs. Se
4 voturi
1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se bat vinetele cu tocatorul bine, bine, dupa care se adauga 2 linguri de lapte praf ca sa se albeasca.
6 voturi
8 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mac myra (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009
Foarte buna..........
flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009
Cred ca este foarte gustoasa.