autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata de vinte cu naut

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Ingrediente
200 de grame de carne tocata de miel (pulpa), 200 de grame de graunte medii (pentru cuscus), 2 vinete, 100 de grame de naut, 400 de grame de fasole fava, 2 cepe, 1 catel de usturoi, 8 fire de menta, 1 lingurita cu praf de chimen, 1 lingura cu otet, 5 linguri cu ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Pune grauntele pentru cuscus intr-un castron, stropeste-le cu apa rece si scurge-o imediat. Lasa grauntele astfel timp de 15 minute, amestecand in ele din cand in cand, cu furculita, dupa care fierbe-le un sfert de ora, la vapori, sau 5 minute, la microunde, apoi lasa totul se raceasca.

2. Spala vinetele si apoi taie-le in cubulete. Caleste-le timp de 10 minute intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de masline. Amesteca usturoiul si cepele, decojite si tocate, cu carnea de miel. Adauga si 4 fire de menta, taiata fin, jumatate din cantitatea de chimen, iar dupa aceea sareaza si pipereaza. Din aceasta compozitie vei face chiftelute de marimea unei nuci.
3. Scoate vinetele din tigaie, dupa ce s-au calit, scurge-le si pune-le deoparte. Adauga in tigaie o lingura cu ulei de masline si prajeste chiftelutele timp de 4-5 minute, intorcandu-le pe o parte si pe alta.
4. Introdu pentru 3 minute, in apa clocotita, fasolea fava, apoi scurge-o si raceste-o sub jet de apa rece, urmand ca apoi sa fie decorticata. Intr-o salatiera, toarna cuscusul, nautul scurs, fasolea fava si restul de menta.
5. Intr-un castron, omogenizeaza otetul cu un praf de sare, cu restul de ulei si de chimen; pune si piper. Toarna compozitia in salatiera si amesteca. Asaza deasupra cubuletele de vinete si chiftelutele de miel, dupa care poti savura salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinte cu naut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Icre de scrumbie

Icre de scrumbie

Spalam icrele, le strecuram si le amestecam continuu pe baie de abur pana isi schimba culoarea(dureaza

16 voturi    2 comentarii
45 min
Salate diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Morcovii, gulia, sfecla rosie, telina, ridichiile si usturoiul se dau pe razatoarea mica. Pentru

16 voturi    4 comentarii
20 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 de grame de carne tocata de miel (pulpa)
  • 200 de grame de graunte medii (pentru cuscus)
  • 2 vinete
  • 100 de grame de naut
  • 400 de grame de fasole fava
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 8 fire de menta
  • 1 lingurita cu praf de chimen
  • 1 lingura cu otet
  • 5 linguri cu ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Salata aperitiv cu trufe de branza Salata aperitiv cu trufe de branza

Se frig in tigaia nonaderenta, fasiile de pastrama pana devin crocante. Se bat ouale, se asezoneaza cu sare si piper apoi se prajeste

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Salata de cartofi cu maioneza Salata de cartofi cu maioneza

Spalati cartofii si fierbeti-i in coaja. Lasati-i sa se racoreasca, cojiti-i si taiati-i in cubulete. Curatati ceapa si taiati-o pestisori. Adaugati

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata boeuf