Salata din mere si salata rosie creata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g sunca de pui;
  • 3 mere;
  • 100 ml cidru (vin din mere);
  • 50 g nuci;
  • 3 linguri margarina;
  • 1 salata (mica) rosie creata;
  • 2 andive;
  • 2 linguri otet de mere;
  • 2 lingurite miere;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

1. Nucile se prajesc 3-4 minute intr-o tigaie fara grasime. Se zdrobesc si se pun la racit.

2. Merele se curata, se scoate casa semintelor si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie, se incinge margarina si se prajesc feliile de mar 2-3 minute, dupa care se stinge totul cu cidru si se mai tine pe foc 2 minute. Se lasa sa se raceasca.

3. Salata creata se curata, se spala si se rupe fasii foarte subtiri, care se pun intr-o salatiera.

4. Andivele se spala rapid cu apa rece si se scoate miezul amar; se taie in suvite si se pun peste salata.

5. Intr-un bol, se amesteca otetul de mere, cidrul din tigaia cu mere, mierea, sarea si piperul. Acest sos se toarna in salatiera si se lasa totul sa se marineze.

6. Dupa 10 minute, se asaza deasupra feliile de mere, sunca de pui, taiata fasii subtiri, si se presara nucile prajite si zdrobite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise