Salata din sardele in ulei

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 sardele in ulei
  • 4 rosii coapte
  • 8 masline
  • 1 ceapa de apa
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamiie sau otet
  • 1 salata de laptuci.

Mod de preparare

Sardelele in ulei se curata de intestine, se taie capetele, se spala, se scot oasele, se lasa pentru o ora in apa rece ca sa se desareze, dupa care se taie bucati. Rosiile tari si proaspete se tin la rece, se spala, se sterg si se taie felii rotunde. Maslinele se tin jumatate de ora in apa ca sa se desareze, apoi se taie in doua si se scot simburii. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala in cit mai multe ape, pentru a se indeparta orice urma de murdarie. Uleiul si otetul se amesteca impreuna intr-o cana. Dupa ce au fost terminate toate pregatirile, se pun in mijlocul salatierei citeva foi de salata de laptuci in picioare, in forma de buchet, imprejurul lor se aranjeaza felii de rosii, apoi un cerc de ceapa, unul de sardele in ulei si asa mai departe, alternind si combinind dupa culoare toate produsele pregatite. Ultimul cerc va fi din foi de salata de laptuci taiate subtiri ca fideaua. Se stropeste salata cu sosul din ulei si otet si se da la masa imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise